S-au deschis multiple anchete la „Papiu” după incidentul violent de luni dimineața Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2140 Vizualizări

S-au deschis multiple anchete la „Papiu” după incidentul violent de luni dimineața

Inspectoratul Școlar Județean Mureș a demarat o anchetă cu privire la cazul de violență fizică și verbală de la Colegiul Național „Alexandru papiu Ilarian” din Târgu Mureș pentru a stabili exact datele incidentului, dar și pentru a stabili ce măsuri pot fi luate în asemenea cazuri, potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Mureș, Camelia Irimie Matei.

A fost apelată Poliția de Proximitate, cât și serviciul 112. Elevul se afla la nivelul parterului, iar după o răbufnire violentă, a fost încătușat și dus la mașina de poliție. După plecarea acestora, elevul s-a reîntors cu mama lui, au așteptat-o pe doamna dirigintă pe hol, au amenințat-o și, într-o răbufnire violentă, elevul i-a aplicat acesteia mai multe lovituri, astfel încât doamna dirigintă a fost transportată la IML și SMURD, aflându-se, în prezent, în concediu medical”, a transmis aceasta, potrivit radiotmures.ro.

Citește și: UPDTATE-VIDEO – Profesoară de la „Papiu”, lovită cu pumnii de un elev de clasa a VIII-a: „Vei muri în chinuri!”

De asemenea, conducerea Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian” a pornit o anchetă proprie, internă, urmând ca în zilele ce vin să se comunice măsurile care se vor lua pentru prevenirea acestor fapte, a explicat directorul unității de învățământ Cristina Someșan.

„În interiorul școlii au început demersurile pentru cercetarea acestui incident. Consiliul profesoral a făcut câteva propuneri, le-a înaintat consiliului de administrație, acesta a fost convocat în ședință extraordinară. Lucrurile acestea nu sunt permise. Este în desfășurare și ancheta poliției”, a explicat cadrul didactic.

Totodată, pe lângă cele două ancehte, se desfășoară inclusiv o anchetă penală a poliției din municipiu, pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, dar și tulburarea liniștii și ordinii publice. Cercetările în acest caz se efectuează sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș.

Citește și: Elevul de la „Papiu” care și-a lovit diriginta cu pumnii, reținut de polițiștii mureșeni

Conflictul care s-a întâmplat în prima partea zilei de luni, 11 martie, la colegiul mureșean a izbucnit după ce un elev de clasa aVIII-a a început să adreseze înjurături dirigintei sale în timpul orei de curs. După ce a fost anunțată poliția de comportamentul recalcitrant, adolescentul a fost dus la secție si sancționat cu o amendă în valoare de 500 de lei. Întors la școală, împreună cu mama sa, pentru a da socoteală în fața cadrelor didactice, acesta s-a năpustit asupra profesoarei care a chemat autoritățile pentru a-l liniști și a lovit-o de nenumărate ori cu pumnii. Profesoara a ajuns la SMURD și IML în urma loviturilor, iar acum se află în concediu medical.

Lorena PINTILIE

Sursa foto: Facebook – Colegiul National „Al. Papiu Ilarian”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE