UPDTATE-VIDEO – Profesoară de la „Papiu”, lovită cu pumnii de un elev de clasa a VIII-a: „Vei muri în chinuri!” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 8134 Vizualizări

UPDTATE-VIDEO – Profesoară de la „Papiu”, lovită cu pumnii de un elev de clasa a VIII-a: „Vei muri în chinuri!”

Un elev de clasa a VIII-a de la Colegiul Național „Alexandru Papiul Ilarian” din Târgu Mureș, a fost condus luni, 11 martie, de două ori la secția de poliție, după ce și-a lovit diriginta cu pumnii. Elevul, în vârstă de 15 ani a fost surprins de către colegii săi în timp ce sfida fără remușcări o profesoară în timpul orelor de curs. Acesta a devenit agresiv după ce profesoara l-a rugat pe elev să se abțină de la gesturile necorespunzătoare în încercarea de a-l opri din a-și aprinde o țigară în sala de curs.

Elevul, în vârstă de doar 15 ani a fost condus de către polițiști la secția de poliție unde i s-a aplicat o amendă de 500 de lei pentru perturbarea ordinii și liniștii publice. După ce a fost readus la școală alături de mama sa pentru a da socoteală în fața conducerii unității de învățământ pentru comportamentul său total deplasat, acesta s-a repezit spre profesoara care i-a atras atenția și a lovit-o de multiple ori cu pumnii. A intervenit rapid portarul colegiului pentru a-l imobiliza până la venirea polițiștilor. Acesta a fost dus din nou la secția de poliție unde a fost deschisă o anchetă.

Polițiștii, sesizați de către angajații unității de învățământ

Polițiștii mureșeni au fost sesizați luni în jurul orei 10:00, în mod direct de către reprezentanții Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș cu privire la faptul că în cadrul unei ore de curs, de la clasa a VIII-a, s-ar afla în derulare un posibil conflict.

Polițiștii de ordine publică, alături de polițiștii Biroului Siguranță Școlară s-au deplasat la fața locului, stabilind faptul că un elev de 15 ani, din clasa a VIII-a, s-a urcat în timpul orelor de curs pe un dulap și a arătat gesturi obscene cadrului didactic. Tânărul a manifestat un comportament necooperant față de polițiști, fiind imobilizat și condus la sediul Poliției municipiului Târgu Mureș, unde a fost invitată și mama acestuia, pentru clarificarea stării de fapt și lămurirea situației. De asemenea, tânărului i-a fost aplicată o sancțiune contravențională, cu amenda, în valoare de 500 de lei, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș.

Conform sursei citate, în jurul orei 12:35, polițiștii au fost sesizați de către reprezentanții aceleiași unități de învățământ cu privire la o faptă de agresiune, comisă de același adolescent recalcitrant.

La fața locului, polițiștii au stabilit că același tânăr ar fi aplicat lovituri cu pumnii și picioarele cadrului didactic îndrumător, manifestându-se recalcitrant în continuare. Tânărul a fost imobilizat și condus la sediul unității de poliție alături de părintele său, în vederea continuării cercetărilor și luări măsurilor legale care se impun”, a mai menționat purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș.

Amenințată și bătută de un elev de clasa a VIII-a: „Vei muri în chinuri”

Mai mulți elevi care se aflau pe holul de la intrarea în unitatea de învățământ, acolo unde elevul a lovit-o cu pumnii pe profesoară, spun că băiatul de clasa a VIII-a a devenit extrem de recalcitrant și greu de controlat după ce s-a prezentat și mama sa, chemată de conducerea școlii. Colegii băiatului susțin că acesta ar fi „prins aripi” când a văzut că mama sa îi ține partea, ba mai mult, a devenit și ea violentă verbal față de diriginta fiului său.

Eram acolo când s-a întâmplat, nu știu exact de la ce a pornit, doar am văzut cum a sărit înspre ea și a luat-o de gât și a început să o lovească puternic cu pumnii până ce doamna profesoară a căzut jos. După ce a lovit-o, a intervenit paznicul și l-a pus la pământ în timp ce el (băiatul) striga către profesoară „vei muri în chinuri, dute-n p**a mea”. La fața locului era și mama lui care era la fel de recalcitrantă ca și el și a început să zbiere către profesoară „acuma sună tu la poliție, proasto!”, a declarat o elevă din clasa paralelă a bătăușului.

Alți elevi ai colegiului susțin că băiatul este cunoscut în școală pentru atitudinea sa rebelă și nonconformistă. De curând, acesta și-ar fi tatuat partea frontală a gâtului, gest pe care mulți copii de vârsta lui îl consideră „prea mult”.

„Nu e prima dată când le face probleme profesorilor”

O altă colegă de-a elevului bătăuș a confirmat că incidentul de luni nu este primul de genul acesta, băiatul fiind sfidător la adresa profesorilor cu fiecare ocazie. Cu toate acestea, comportamentul său rebel ar fi fost trecut cu vederea tocmai pentru a nu crea conflicte, însă gesturile obscene, fumatul în clasă și abuzul fizic față de diriginta sa au fost ultima picătură.

Totul a început în timpul orei de curs. A fost chemată poliția pe la 10 și ceva, după ce elevul a început să se certe cu profesoara, care e și diriginta lui, și să zbiere la ea deși ea nu-i greșise cu nimic, voia doar să își susțină ora de curs. Și-a aprins o țigară în clasă și a continuat să fie violent verbal cu ea. Bineînțeles că profesoara a intervenit, din moment ce e ilegal să faci așa ceva într-o instituție, diriginta a chemat poliția și pe mama sa pentru a da declarații și pentru a clarifica toată situația. Din momentul în care a ajuns, mama sa a început să se ia la ceartă cu toată lumea și băiatul a devenit și mai agresiv și pur și simplu a sărit la bătaie. Totul s-a întâmplat după ce el s-a întors la școală după ce a fost luat prima dată de poliție ca să îi dea amendă. Din clasă a început totul, dar el a devenit violent fizic două ore mai târziu pe scările din holul școlii. Nu e prima dată când le face probleme profesorilor. Mereu are o atitudine sfidătoare față de toate cadrele didactice”, a completat o altă elevă care a fost martoră.

„A fost încătușat și dus la mașina de poliție”

Inspectoratul Școalar Județean Mureș a fost informat la scurt timp de incidentul violent petrecut în timpul orelor de curs din cadrul liceului mureșean, inspectorul școlar general al ISJ Mureș, Paula Maria Dărăban, fiind chemată la fața locului pentru a cerceta situația. Aceasta a declarat că s-au deschis multiple anchete pentru a se stabili datele exacte ale incidentului.

În decursul zilei de luni, 11 martie, un elev de clasa a VIII-a cu o problemă de disciplină a avut o atitudine mai rebelă și nepotrivită în timpul orelor de curs. Diriginta clasei a VIII-a A a solicitat intervenția doamnei director la această clasă. Un elev era urcat pe dulap și protesta la invitația de a se da jos și a participa la ore, pe motiv că a fost sancționat de nenumărate ori, datorită comportamentului. La refuzul și limbajul injurios, doamna director a rugat elevii să iasă din clasă împreună cu d-na profesor și să meargă în laboratorul de specialitate. În acest timp, elevul în cauză și-a aprins o țigară, așezându-se pe pervazul geamului, laboratorul fiind situat la etajul II. A fost apelată atât Poliția de proximitate cât și Serviciul de urgență 112. La sosirea echipajului de poliție, elevul din clasa a VIII-a se afla la nivelul parterului, iar după o răbufnire violentă, a fost încătușat și dus la mașina de poliție. La colegiu s-au prezentat angajații de la Poliția de proximitate și siguranță școlară, pentru a lua declarații. După plecarea acestora, elevul s-a întors împreună cu mama lui, au așteptat-o pe doamna dirigintă pe hol, au amenințat-o cu moartea și într-o răbufnire violentă, elevul i-a aplicat acesteia mai multe lovituri. A fost apelat din nou echipajul de poliție prin dispeceratul 112 și l-au ridicat pe elev împreună cu mama lui. Doamna dirigintă a fost transportată la IML și SMURD. În acest moment există o anchetă în desfășurare atât la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, cât și la Inspectoratul de Poliție Județean și la Inspectoratul Școlar Județean Mureș”, a transmis inspectorul școlar general al ISJ Mureș, Paula Maria Dărăban.

Conducerea școlii a refuzat să transmită vreo informație legată de acest caz.

Atenție! Imagini cu posibil impact emoțional

Text: Lorena PINTILIE

Imagini: Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE