Daniel Zontea, invitatul ediției a doua „High or Alive” Administrație
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 222 Vizualizări

Daniel Zontea, invitatul ediției a doua „High or Alive”

Primăria Municipiului Reghin, în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mures, Inspectoratul Şcolar Județean Mureș și Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, organizează în perioada 18-22 martie 2024. a II-a ediție a evenimentului „High or Alive”. Evenimentul va fi găzduit și în acest an de Casa Municipală de Cultură „Dr. Eugen Nicoară”.

„În cadrul evenimentului, sunteți invitați să vă întâlniți cu 2 foști consumatori, un deținut, cu reprezentanți ai instituțiilor sus menționate, cu un psiholog şi un părinte al unui consumator. De asemenea, vă propunem discuții interactive privind pericolul social al consumului de substanțe interzise, tulburările legate de consumul de substanțe și importanța intervenției timpurii”, a precizat Imola Grama, reprezentant Primăria Municipiului Reghin.

La dezbateri sunt invitați elevii, cadrele didactice, reprezentanți ai instituțiilor abilitate și reprezentanți din cadrul societății civile, activitatea fiind deschisă pentru oricine dorește, nu doar să participe ci și să ia parte la aceste discuții, încurajând în acest fel coparticiparea tuturor într-un mediu interactiv.

„La această a doua ediție a evenimentului dorim să avem o întâlnire cu părinții elevilor din Reghin și împrejurimi. O întâlnire la care să discutăm la modul cel mai sincer și deschis despre consum, despre primele semne ale consumului și despre reacția „corectă” a părintelui atunci când află despre eventualitatea unei situații de acest gen. Toate aceste acțiuni sunt menite să realizeze și un schimb informaţional între specialiştii instituţiilor dar şi crearea de proceduri comune de bună practică, în așa fel încât acest fenomen să fie conștientizat și evaluat în consecință de către toţi cei implicați dar și promovarea înțelegerii, respectului, empatiei și a unei atitudini non-discriminatorii faţă de persoanele care consumă droguri, respectiv creșterea gradului de conștientizare cu privire la impactul negativ al stigmatizării și discriminării asupra persoanelor care consumă droguri și a familiilor acestora”, a declarat Imola Grama.

Primul nume anunțat de organizatori care va fi prezent la Reghin este polițistul brașovean Daniel Zontea, binecunoscut pentru acțiunile sale cu și pentru tineri în lupta împotriva consumului de droguri.

„Am acceptat cu mare drag invitația de a participa în acest proiect la inivitația unei dragi prietene, Imola Grama, astfel încât în perioada 18-22 martie voi fi prezent la cea de a doua ediție a evenimentului „High or Alive”. Sunt polițist, dar întâlnirea cu elevii reghineni va fi una cât se poate de deschisă, îmi doresc ca aceștia să se pregătească pentru o interacțiune cât se poate de liberă și deschisă, fără repercusiuni juridice, cel puțin pe scenă”, a transmis Daniel Zontea, purtător de cuvânt IPJ Brașov.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE