Deputații europeni au votat noi reguli aplicate fermelor și fabricilor pentru reducerea poluării Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 142 Vizualizări

Deputații europeni au votat noi reguli aplicate fermelor și fabricilor pentru reducerea poluării

Deputații europeni au votat noile reguli pentru reducerea poluării, care care se vor aplica atât fermelor de animale, cât și, într-o anumită măsură, fabricilor, sub rezerva aprobării finale din partea reprezentanților țărilor membre. Aceste măsuri includ restricționarea mai severă a eliminării deșeurilor și a emisiilor de gaze poluante, într-o încercare de a diminua impactul asupra mediului înconjurător.

Potrivit biziday.ro, legea se aplică fermelor de porci cu cel puțin 350 de animale și celor de păsări cu peste 280 de capete, dar nu și fermelor de bovine (care sunt principalii emițători de amoniac), în privința cărora Comisia va lua o decizie până în 2026. Comisarul european pentru Mediu a subliniat că „doar 30% dintre fermele de porci și de păsări, la nivel industrial, vor intra în domeniul de aplicare al directivei revizuite”.

Comparativ cu proiectul inițial, prevederile sunt mult mai puțin restrictive, ca urmare a protestelor fermierilor și agricultorilor din ultimele două luni, și vor fi implementate în 2030. În proiectul propus acum doi ani, restricțiile vizau aproximativ 185 de ferme care aveau cel puțin 150 de bovine, porci sau păsări. Germania, Polonia, Italia și Bulgaria au argumentat că aceste cerințe erau nerealiste și oneroase.

(D.C.)

Sursa foto: biziday.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE