Bretfelean, președinte PUSL Mureș, mesaj de unitate pentru un candidat român la Primăria Târgu Mureș Politic
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 850 Vizualizări

Bretfelean, președinte PUSL Mureș, mesaj de unitate pentru un candidat român la Primăria Târgu Mureș

Constituirea filialei județene Mureș a Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) a fost marcată printr-un eveniment organizat duminică, 17 martie, de la ora 16:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Târgu Mureș. Au participat Lavinia Șandru, coordonatorul de comunicare al PUSL, preotul Marius Ciprian Pop, interpret de muzică populară, și Valentin Constantin Bretfelean, noul președinte PUSL Mureș.

„Principalul mesaj pe care doresc să-l transmit este de unitate pentru candidatul român la Primăria Municipiului Târgu Mureș, de demnitate, de onoare și de refacere a încrederii cetățenilor în instituțiile statului”, a susținut Valentin Bretfelean. 

Liste separate sau liste comune cu alte formațiuni politice

„Noi încercăm să facem o coaliție cu cei care urmăresc aceleași obiective cu noi, adică o candidatură unică. În această situație vom merge pe liste comune. Dacă nu vom găsi înțelegerea celorlalte formațiuni politice, care să urmărească același deziderat, atunci vom avea liste separate”, a declarat noul președinte PUSL Mureș.

Întrebat pe cine tinde să susțină dintre candidații care și-au anunțat deja candidatura pentru funcția de primar al Municipiului Târgu Mureș, Horațiu Suciu (independent, fost PNL) sau Radu Bălaș (POL), Valentin Bretfelean a explicat că nu a fost luată încă o decizie la nivelul filialei. „Acest lucru nu îl decid eu, cu atât mai mult cu cât doar astăzi am fost învestit. Este un partid democratic partidul din care fac parte și în urma consultării cu biroul executiv și cu ceilalți membri ai formațiunii, vă pot da acest răspuns.”

Valentin Bretfelean a făcut parte din PMP, partid de pe a cărui listă a fost ales, în 2020, consilier județean în CJ Mureș. Înainte, a fost șef al Poliției Locale Târgu Mureș, consilier de stat în cancelaria primului ministru Ludovic Orban, prefect al județului Mureș, șef SRI Maramureș și  șef SRI Mureș.

O parte a PMP Mureș, la PUSL Mureș

„Nicolae Iorga spunea că avem un popor românesc care din ce în ce mai mult știe ce vrea și își dă seama de ce poate. Sper ca anul 2024 să fie cu adevărat anul în care românii vor arăta că știu ce vor și ce pot. Atât în țară cât și la nivel european”, a transmis Lavinia Șandru. 

„Cea mai mare parte a organizației Partidului Mișcarea Populară, filiala Mureș, a trecut la Partidul Umanist Social Liberal, în frunte cu consilierul județean Valentin Constantin Bretfelean, care astăzi a fost ales președintele organizației PUSL Mureș. Sper ca în următoarea perioadă toți românii să fie atenți la semnalul care se va da de aici din Mureș. Un semnal extrem de curajos, care va arăta că anul acesta târgumureșenii și mureșenii își vor recăpăta demnitatea și onoarea”, a adăugat Lavinia Șandru, coordonatorul de comunicare al PUSL.

Luptă cu globalizarea

„Acești prieteni despre care vă vorbesc sunt oameni care s-au angajat într-o luptă. O luptă la care suntem de fapt chemați cu toții și sunt bucuros că v-ați angajat și dumneavoastră. O luptă care nu e simplă, pentru că e la nivel mondial. Se numește globalizare. Ni se propune renunțarea la identitate, nu numai nouă, ci tuturor națiunilor. Practic, se pare că acesta e noul trend spre care se tinde. Și atunci Dumnezeu rânduiește ca în lume să mai existe și oameni care să aibă și demnitate și onoare și curaj și să pună aceste virtuți în lucrare pentru a nu pierde calea cea adevărată. Oamenii aceștia sunteți dumneavoastră”, le-a transmis celor prezenți în sală preotul Marius Ciprian Pop, liderul Departamentul de Credință, Cultură și Educație al PUSL.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE