Josh Zacharias, CEO al Azomureș, numit în funcția de CEO al Grupului Ameropa Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 256 Vizualizări

Josh Zacharias, CEO al Azomureș, numit în funcția de CEO al Grupului Ameropa

Ameropa anunță numirea lui Josh Zacharias în funcția de CEO al Grupului, începând cu 15 aprilie. Josh Zacharias este în prezent CEO al Combinatului Azomureș din Târgu Mureș, funcție pe care o va păstra alături de noul rol.

”Josh Zacharias s-a născut în Washington D.C. și are dublă cetățenie, americană și elvețiană. A absolvit Colegiul Carleton cu o licență în matematică și un MBA la Universitatea din New York. Are 44 de ani și a ocupat diverse funcții de conducere în SUA, Australia, România și Elveția de când s-a alăturat Ameropa în 2009. Josh s-a alăturat grupului în departamentul Financiar, mai întâi ca analist financiar pentru fuziuni și achiziții la sediul din Binningen, apoi ca Risk Manager și Controller la Ameropa America de Nord și, în final, ca CFO la Ameropa Australia. În 2013 preia în responsabilitate zona comercială în calitate de Director Comercial la Ameropa Australia. În 2018, se întoarce la Binningen și își asumă rolul de Group Chief Risk Officer timp de aproape doi ani. În 2020 a fost numit Director Comercial la Azomureș, iar din 2022 ocupă funcția de CEO Azomureș”, se menționează pe pagina de Facebook a Combinatului Azomureș din Târgu Mureș.

Potrivit sursei citate, Andreas Zivy, președintele Consiliului de administrație al Ameropa Holding AG, a declarat: „Consiliul de Administrație și acționarii sunt încântați să-l numească pe Josh în noua sa funcție. Datorită varietății de funcții pe care le-a ocupat, Josh este foarte familiarizat cu toate activitățile noastre, atât în domeniul comercial, cât și pe partea de management. De asemenea, cunoaște foarte bine trei dintre cele mai importante piețe ale noastre – SUA, România și Australia. La vârsta de 44 de ani oferă companiei noastre o perspectivă pe termen lung și ca membru al celei de-a patra generații de acționari, va continua să dezvolte cultura unei companii de familie.”

Totodată, Josh Zacharias a declarat: „Sunt încântat și onorat să fiu numit CEO al afacerii noastre de familie, veche de peste 75 de ani, cu o istorie lungă și de succes în comerțul cu cereale și îngrășăminte. Pe parcursul a peste 15 ani, am avut privilegiul de a cunoaște toate domeniile de activitate și aștept cu nerăbdare să lucrez cu oamenii dedicați pe care Ameropa îi are în întreaga lume.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE