„Turismul în județul Mureș își revine”. Vezi care sunt principalele evenimente culturale din 2024 Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 964 Vizualizări

„Turismul în județul Mureș își revine”. Vezi care sunt principalele evenimente culturale din 2024

Anul 2024 pare un an extrem de promițător pentru toți turiștii care își doresc să viziteze Mureșul, în special pentru cei care vor să participe la evenimente culturale, gastronomice, festivaluri și concerte. Mai exact, sunt peste 60 de astfel de evenimente care așteaptă să fie „luate cu asalt” de turiștii, și nu numai, care „trec pragul” județului nostru.

Cele 60 de evenimente, pe lângă cele aproape de 50 de galerii de artă, muzee și colecții persoanle din județul Mureș, au fost promovate în această primăvară la Târgurile de Turism din București și Budapesta de către Asociația Visit Mureș.

Principalii „vizați” sunt turiștii din România, având în vedere că peste 80% din turiștii care vizitează județul nostru sunt români, dar, bineînțeles, și străinii sunt așteptați cu brațele deschise, spune directorul asociației Visit Mureș, Szántó Lorànt, potrivit radiomures.ro. „Noi, anul acesta, am decis să promovăm mai mult turismul cultural fiindcă credem că putem fi un pol destul de puternic în această zonă. Avem atât patrimoniu cât și evenimentele culturale sunt de un nivel destul de bun. Avem multe festivaluri și multe evenimente culturale chiar în fiecare zonă a județului. Noi, am încercat ca toate aceste evenimente să le punem într-o broșură și tot anul acesta am realizat o altă broșură în care am adunat toate muzeele”, a explicat Szántó Lorànt.

„Turismul în județul Mureș își revine”

Conform datelor statistice, numărul turiștilor care au vizitat anul trecut județul Mureș a crescut cu peste 7% față de anul anterior. Însă, față de anul 209, numărul vizitatorilor a fost mai mic cu peste 100.000, transmite directorul Direcției Județene de Statistică Mureș, Ioan Matei. „Turismul, încet-încet, să zicem, își revine. În 2023 am ajuns la aproape 476.000 de turiști care au vizitat județul Mureș. Într-adevăr, este o revenire după fatidicul an – 2020 când scăderea a fost extraordinar de mare dar încă suntem departe față de 2019 când aveam aproape 600.000 de turiști care au vizitat județul Mureș dar, e o revenire și sperăm ca și în acest an să avem o creștere a numărului de turiști care vizitează județul Mureș”, informează acesta.

Durata medie a sejurului a fost de sub două înnoptări per turist, cele mai lungi sejururi fiind înregistrate în stațiunea Sovata, potrivit statisticilor. Tototdată, se arată într-un articol radiomures.ro, a început să crească și numărul turiștilor străini care au vizitat Mureșul, astfel, pe primele trei locuri aflându-se turiști din Ungaria, Germania și Republica Moldova.

Campania de promovare a destinațiilor culturale din jud Mureș va fi lansată de Visit Mureș la finele acestei luni, în cadrul unui eveniment la care va fi invitată și presa mureșeană.

(L.P.)

Sursa foto: Facebook – Visit Mures

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE