Dialog despre relația între știința medicală și credință la Târgu Mureș Religie
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 333 Vizualizări

Dialog despre relația între știința medicală și credință la Târgu Mureș

Asociația Generații Iubite și Ocrotite (GIO), Biblioteca Județeană Mureș și Parohia Sfânta Ana organizează a patra ediție a conferinței Cultura Vieții. Evenimentul va avea loc marți, 2 aprile 2023, la Palatul Culturii din Târgu Mureș și va fi susținut de doi invitați distinși, un preot și un medic, Pr. Dr. Cătălin Maier și Dr. Lucian Mărginean.
“Constantin Brâncuși spunea că Simplitatea este partea esențială a lucrurilor complicate. Pornind de la acest minunat gând, dorim să vă invităm marți, 2 aprile 2023, la Palatul Culturii din Târgu Mureș, la o întâlnire ce se dorește a fi un dialog interdisciplinar în care se va discuta despre modul în care perspectiva creștină este complementară cu perspectiva medicală, amândouă contribuind la fortificarea sănătății omului în ansamblul său, trup și suflet, ” a menționat Dr. Rădeanu Iulia-Maria, fondatorul primului centru pro-viață din județul Mureș, Asociația GIO.
Acest eveniment este adresat comunității medicale din Târgu Mureș și tuturor celor care sunt interesați să aprofundeze relația dintre știința medicală și credință, actul medical privit din perspectiva pacient, medic și cum putem construi punți de legătură între trup și suflet.

Dr. Lucian Mărginean este medic primar – Radiologie și Imagistică, Radiologie intervențională, fondator al primului Centru de Excelență în Stroke din România, autor a numeroase intervenții de radiologie și neuroradiologie intervențională, efectuate de-a lungul timpului, unele chiar în premieră în România, Dr. Lucian Mărginean, coordonator al Compartimentului Radiologie Intervențională din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, a oferit o nouă șansă la viață pentru mii de pacienți, în aproape două decenii de când practică radiologia și neuroradiologia intervențională în cadrul Spitalului, și nu numai. Anii de școală care l-au format, profesorii care l-au modelat și îndrumat, dorința de a face oamenii bine l-au îndrumat spre medicină, o pasiune pe care a fructificat-o din plin însușindu-și cunoștințe și tehnici de diagnostic și terapeutice pe care le-a implementat în România, alături de alți colegi. Deși reușește multe performanțe, este de părere că fără munca în echipă nimic nu este posibil în activitatea pe care o desfășoară.
Pr. Dr. Cătălin Maier este preot paroh la Biserica Sfânta Ana din Târgu Mureș. Pe lângă implicarea activă în viața parohiei părintele desfășoară Școli de Vară, Tabere pentru câteva zeci de copii unde aceștia își petrec timpul în diferite activități interactive, educative și recreative alături de mai mulți voluntari. De asemenea, părintele organizează acțiuni cartitabile pentru copilașii aflați în comunități defavorizate.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE