Condiția UDMR Târgu Mureș pentru a avea ”colaborări electorale” cu AMT și Partida Romilor Pro-Europa Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 501 Vizualizări

Condiția UDMR Târgu Mureș pentru a avea ”colaborări electorale” cu AMT și Partida Romilor Pro-Europa

Adunarea Generală a UDMR Târgu Mureș a decis joi, 21 martie, mandatarea liderului organizației, Kovács Mihály Levente, pentru a purta negocieri cu reprezentanții altor formațiuni politice care au în plan ”o colaborare” în perspectiva alegerilor locale care se vor desfășura în luna iunie a acestui an.

Mesaj pentru AMT: colaborare, dar ”pe listele UDMR-ului”

Mandatarea președintelui UDMR Târgu Mureș pentru a negocia viitoare colabărări electorale vine în contextul în care recent, în luna februarie, la Târgu Mureș s-a înființat filiala locală a AMT – Alianța Maghiară din Transilvania, formațiune condusă de trio-ul alcătuit din Kali István, preşedinte, şi Pápai László şi Mózes Ádám, vicepreşedinţi.

”Adunarea Generală m-a mandatat ca în cazul în care vor veni propuneri de la celelalte formațiuni politice maghiare, de a avea discuții referitoare la o colaborare din perspectiva alegerilor, mandatul meu sună în felul următor: nu se va putea discuta în niciun fel de o coaliție electorală, pentru toți cei care doresc să avem o colaborare pentru alegerile locale suntem deschiși, însă trebuie să se regăsească pe listele UDMR-ului. Deci UDMR va avea listă de candidați cu sigla UDMR-ului, iar pentru toți cei care doresc să avem o colaborare acesta este mandatul meu de la Adunarea Generală. Nu vom renunța în niciun fel la identitatea UDMR, suntem deschiși la dialog însă toți cei care doresc să avem o colaborare se vor regăsi pe listele UDMR-ului”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Kovács Mihály Levente.

Discuții cu reprezentanții romilor

Totodată, președintele UDMR Târgu Mureș a anunțat că formațiunea pe care o reprezintă este interesată să aibă discuții și cu reprezentanții comunități rome din municipiul reședință de județ.

”Tot așa cum a fost și în 2020, vom avea discuții și cu reprezentanții comunității rome, îndeosebi cu Partida Romilor Pro-Europa și în mandatul trecut atât la nivelul municipiului, cât și la nivelul Consiliului Județean s-au regăsit propuneri pe locuri eligibile din partea comunității rome”, a punctat Kovács Mihály Levente.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE