Facultatea potrivită pentru o viitoare carieră de succes: Medicină Dentară la UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 730 Vizualizări

Facultatea potrivită pentru o viitoare carieră de succes: Medicină Dentară la UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș

Să înveți, să acumulezi cunoștințe, să te perfecționezi în domeniul medical stomatologic, să aplici protocoale și să efectuezi tratamente stomatologice la pacienți în cadrul procesului didactic clinic – având la dispoziție o bază de învățământ așa cum este structurată și dotată facultatea noastră, să obții dreptul de liberă practică după promovarea examenului de licență, să poți profesa în spațiile UE, sunt cele mai importante argumente care conving candidații să opteze pentru a studia medicina dentară.

Facultatea de Medicină Dentară din cadrul UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș întrunește toate condițiile necesare astfel încât studenții săi să își poată desăvârși devenirea profesională la cele mai înalte standarde și răspunde, prin dotare, infrastructură și pregătirea cadrelor didactice, celor mai exigente cerințe.

În cadrul facultății funcționează Ambulatoriul de specialitate medicină dentară al UMFST, furnizor oficial de servicii medicalestomatologice, în relații contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Ofertă educațională cu programe performante

În cadrul Facultății de Medicină Dentară studiază aproximativ 900 de studenți. În campusul principal funcționează patru programe de studii universitare de licență și de masterat: Medicina dentară cu două serii de predare (română și maghiară), Medicina dentară în limba engleză (un program dedicat studenților internaționali ce doresc să învețe stomatologia la Târgu Mureș), Tehnica dentară și programul de studii de master – Reabilitare orală estetică. În campusul de la Bistrița, funcționează o extensie a programului de studii universitare de licență Tehnică dentară.

Programele de studii Medicină dentară și Medicină dentară-limba engleză asigură pregătirea studenților pe o perioadă de șase ani, iar programul de Tehnică dentară are o durată de trei ani. La Medicină Dentară, cursurile se desfăşoară în limbile română, maghiară și engleză, iar activităţile practice şi stagiile clinice în limba română și în limba engleză.

După ce sunt admiși, proaspeții studenți vor beneficia timp de trei ani de o pregătire medicală și preclinică stomatologică, urmând ca din anul IV, procesul educațional să fie focusat pe disciplinele stomatologice. Ponderea mare a activității didactice a studentului va fi reprezentată de stagiile clinice, unde vor efectua o serie de servicii stomatologice la pacienți, sub atenta îndrumare a cadrelor didactice, având astfel ocazia de a-și pune în practică cunoștințele teoretice acumulate.

La finalizarea studiilor urmează susținerea examenului de licență, absolvenții obținând dreptul de liberă practică pentru a practica profesia de medic stomatolog. Își pot definitiva studiile urmând programul de masterat, dar și pregătirea prin rezidențiat în șapte specialități stomatologice diferite sau studii de doctorat.

Programul de studii de masterat, Reabilitare orală estetică, are durata de un an și este adresat absolvenților facultăților de stomatologie.

Baza didactică de învățământ a facultății și proiectele de dezvoltare

Baza de învățământ modernă, organizată sub forma Centrului Integrat de Medicină Dentară, garantează un proces educațional dinamic și complex. Aici se regăsesc amfiteatre modulare, un centru de simulare dotat cu echipamente de ultimă generație, laboratoare didactice, laborator de tehnică dentară și o zonă largă destinată activităţii clinice a studenţilor, echipată cu 85 de unituri dentare și organizată în 4 departamente distincte și un compartiment de triaj al pacienților. Centrul Integrat Stomatologic este dotat cu aparatură şi tehnologie de ultimă generaţie în domeniul radiologiei stomatologice, oferind astfel pacienţilor servicii imagistice moderne şi accesibile, iar studenților posibilitatea de a efectua studii diverse și multiple: tomograf computerizat 3D (CBCT), ce oferă o acuratețe maximă în diagnosticarea afecțiunilor din sfera maxilo facială, fiind indispensabil în implantologie, ortodonție și celelalte ramuri ale stomatologiei.

Pentru a oferi studenților cele mai bune condiții și cele mai moderne instrumente de practică, baza didactică a facultății s-a îmbogățit recent cu un laborator nou de materiale dentare, edificat în parteneriat cu grupul de clinici Dent Estet, lider pe piața serviciilor de stomatologie din România. Acest spațiu didactic nou prezintă un design personalizat, având drept inspirație conceptele de tehnologie, digitalizare și medicină dentară a viitorului, fiind perfect adaptat nevoilor studenților. Laboratorul este structurat sub forma mai multor ateliere de lucru preclinice și a unei zone de transpunere a cunoștințelor preclinice direct în practica clinică. Totodată, este utilizat pentru desfășurarea de cursuri postuniversitare adresate medicilor stomatologi din diferite specialități și pentru alte evenimente sau workshop-uri din domeniu.

Proiectele noastre de dezvoltare a bazei de învățământ medical stomatologic continuă și se vor concretiza în înființarea unei unități de îngrijire specială oro-dentară în cadrul ambulatoriului stomatologic. Totodată, este în curs de implementare proiectul de digitalizare a laboratorului de tehnică dentară, finanțat printr-o măsură de investiție PNRR. Prin acest proiect se va asigura posibilitatea de aplicare a celor mai moderne soluții și tehnologii în procesele didactice-clinice ale studenților, masteranzilor și rezidenților.

De ce este locul potrivit pentru a începe călătoria către un viitor de succes?

– Oferta educaţională variată, adaptată mediului multicultural şi cursurile în limba română, maghiară sau engleză.

– Recunoaşterea studiilor și posibilitatea de a practica profesia de medic stomatolog în cadrul Uniunii Europene.

– Baza de învăţământ modernă, reprezentată de Centrul Integrat de Medicină Dentară, situat în campusul principal al Universității.

– La stagiile clinice, sub îndrumarea cadrelor didactice ale facultăţii, studenţii efectuează o gamă largă de servicii medicale de specialitate.

– Practica de vară în străinătate, cel mai mare succes al mobilităților Erasmus plasament pentru studenţii de la medicină dentară.

– Diversitatea culturală şi prietenii internaţionali.

– Viaţa studenţească, oportunitatea de a participa la proiecte ample și campanii de voluntariat privind profilaxia orală în școli și grădinițe.

– Biblioteca şi infrastructura de cercetare a Universităţii.

– Stagii clinice cu pacienți

– Campusul universitar modern cu facilităţi sportive deosebite.

(Advertorial)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE