PNL caută susținere pentru candidatul comun la Primăria Târgu Mureș Politic
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 1450 Vizualizări

PNL caută susținere pentru candidatul comun la Primăria Târgu Mureș

Candidatul comun pentru funcția de primar al Târgu Mureșului a fost unul dintre subiectele conferinței de presă organizate de PNL Mureș, în 25 martie, de la ora 11:00. Horațiu Suciu, fostul președinte al PNL Târgu Mureș, a fost primul care și-a anunțat candidatura, ca independent, la Primăria Târgu Mureș, în 12 februarie. Intenția, neconcretizată până în prezent, a fost atragerea mai multor partide, în special a PSD, care să-l susțină pe candidatul independent, Horațiu Suciu.

Un singur tur, un singur candidat

Ciprian Dobre, președintele PNL Mureș, a citat rezultatele unui sondaj comandat de PNL.. „La întrebarea dacă ați susține un candidat comun la Primăria Târgu Mureș și la Consiliul Județean Mureș, sumarizat, pe votanții partidelor, mai puțin UDMR, cifrele sunt următoarele: votanții PNL au spus că își doresc un candidat comun la primărie în proporție de 68%, votanții PSD au spus că își doresc un candidat comun: 74%, votanții USR: 75%, votanții AUR: 78%.” 

„Singura construcție politică și civică viabilă, pentru a ne putea lupta de la egal la egal cu cel mai incompetent primar al Municipiului Târgu Mureș, pe care l-am avut după Revoluție, Soós Zoltán, este ca toate partidele, sau marea parte a partidelor, să ajungem la un consens, pentru a susține un singur candidat în lupta cu incompetența primarului Soós. De ce? Pentru că există un singur tur de scrutin”, a susținut Ciprian Dobre.

Îndemn pentru PSD

„Îndemn în continuare, atât Partidul Social Democrat, cât și celelalte partide relevante, să ne așezăm la masa discuțiilor. (…) PNL a fost primul partid care a făcut pasul în spate, a abandonat interesul de partid în interesul acestui oraș și al târgumureșenilor. Noi nu ne dorim neapărat să ne punem un candidat propriu. De ce? Pentru că nu sunt două tururi. Îi Îndemn și pe ceilalți să nu se joace cu Târgu Mureșul”, a mai spus Ciprian Dobre. Președintele PNL a subliniat specificul competiției electorale din Târgu Mureș, apoi a repetat îndemnul la negocieri pentru un candidat comun. Și a explicat că în lipsa unui candidat comun, niciun alt partid nu îl poate învinge pe Soós Zoltán. 

„Trebuie să stăm la masă, altfel vom avea o campanie electorală, în care câștigătorul îl pot anunța eu acuma”, a mai spus președintele PNL Mureș.

PNL nu exclude retragerea lui Horațiu Suciu

Președintele PNL Mureș, Ciprian Dobre, nu a exclus posibilitatea ca Horațiu Suciu, propunerea PNL, să se retragă din cursa electorală. „Profesorul Horațiu Suciu a anunțat în mai multe rânduri: dacă există un candidat mai bun, ne retragem în fața lui”, a declarat Ciprian Dobre.

În condițiile în care, recent, Claudiu Maior a părăsit Pro România și s-a alăturat Partidului Social Democrat, iar acesta, împreună cu Dorin Florea, s-au afișat în public împreună cu Dumitrița Gliga, președintele PSD Mureș, Ciprian Dobre a fost întrebat de jurnaliști despre eventualitatea susținerii unei candidaturi a fostului primar. 

Declarativ, Ciprian Dobre, nu a exclus posibilitatea ca PNL să susțină, împreună cu PSD, eventuale candidaturi ale lui Dorin Florea sau Claudiu Maior la Primăria Municipiului Târgu Mureș.

„Nu excludem niciun fel de variantă. Încercăm doar, pentru că alegerile sunt într-un singur tur, să susținem o candidatură viabilă”, a declarat președintele PNL Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE