Cafeneaua părinților pentru siguranța copiilor la Sighișoara Invatamant
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 245 Vizualizări

Cafeneaua părinților pentru siguranța copiilor la Sighișoara

O nouă intâlnire în cadrul EIL Mureș intitulată ” Cafeneaua părinților pentru siguranța copiilor” a avut loc la Liceul Tehnologic nr. 1 din Sighișoara. Întâlnirea a fost interesantă, cu atât mai mult cu cât, au fost prezenți și elevi din cadrul consiliului elevilor, dar și o voluntară care a povestit ce mult a contat implicarea acesteia in activități pentru tineri, cu preponderență în domeniul prevenirii consumului de droguri, ce rol important au aceste activități, semn că acestă campanie are un ecou pozitiv.
Echipa Intersectorială Locală pentru prevenirea, combaterea violenței, și exploatării copilului, este o echipă multidisciplinară și interinstituțională constituită la nivelul județului prin aprobarea Consiliului județean Mureș. Din această echipă fac parte 19 instituții, Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului Mureş, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii (IEESR) Târgu Mureș, Salvați Copiii Filiala Mureș, Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Mureş, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane-Centrul Regional Târgu Mureș, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș, Inspectoratul de Jandarmi Județean Mureș, Institutul de medicină legală Mureș, Unitatea de primire urgenţe- Spitalul Clinic Județean Mureș, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Mureș, Direcția Poliția Locală Târgu Mureş, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș, Primăria Municipiului Târgu Mureș, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș, Serviciul Autoritate Tutelară din cadrul Direcției Juridice, Contencios, Administrativ și Administrația Publică Locală, Direcția Școli-compartimentul de coordonare cabinete școlare din cadrul municipiului Târgu Mureș.
EIL este coordonată şi condusă de Elida Deak, director general adjunct DGASPC Mureș, dar fiecare reprezentant al instituţiilor sau organizaţiilor membre are un rol-cheie în prevenirea şi combaterea violenţei şi a exploatării copiilor, fiind un coordonator al acţiunilor din sfera sa de competenţă, responsabil atât cu diseminarea informaţiei specifice către personalul propriu şi al instituţiilor de profil din subordine, cât şi cu centralizarea datelor despre cazurile identificate.
,,Cafeneaua părinților pentru siguranța copiilor” aduce în atenție problematica cu care se confruntă tinerii și găsirea unor soluții prin care elevii, familia și comunitatea să fie în siguranță. Campania a debutat în 22 februarie la Școala din Ungheni, în 21 martie a avut loc la Sighișoara, în 9 aprilie va avea loc la Târgu Mureș, în 17 aprilie la Târnăveni, 15 mai la Luduș și în 22 mai, din nou la Ungheni.
Întotdeauna oamenii se întreabă cum sa procedeze pentru a reuși să fie un părinte bun pentru copilul său, pentru că nu există “rețetă perfectă“.
Partenerii EIL vor continua activitățile cu cei tineri privind siguranța lor, și se vor întâlni periodic și cu părinții acestora pentru a le fi un sprijin informațional și suport în a-și gestiona cu bine situațiile din familie și societate.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE