INTERVIU. Liderul Pro România Mureș, despre plecarea tandemului Maior – Moldovan la PSD: ”Organizația nu le simte lipsa!” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1100 Vizualizări

INTERVIU. Liderul Pro România Mureș, despre plecarea tandemului Maior – Moldovan la PSD: ”Organizația nu le simte lipsa!”

Președintele Pro România Mureș, Călin Buzgău, a reacționat în mini-interviul următor la plecarea din partid a lui Claudiu Maior și Călin Moldovan, consilieri locali în Consiliul Local Târgu Mureș.

”Organizația Municipală nu le simte lipsa”, spune omul de afaceri referindu-se la plecarea celor doi în tabăra Partidului Social Democrat. Totodată, Călin Buzgău este de părere că o demisie de onoare a tandemului Maior – Moldovan din Consiliul Local Târgu Mureș ”ar fi un gest moral și de onoare față de partidul care le-a acordat sprijinul pentru candidatură”.

Nu în ultimul rând, liderul Pro România Mureș face haz de necaz de situație și le urează succes celor de la PSD, nu înainte de a le transmite următorul mesaj profetic: ”considerăm că de acum, pentru următorii patru ani, problema este la ei.” 

Reporter: Cum vedeți gestul consilierilor locali Claudiu Maior și Călin Moldovan de a pleca din Pro România pentru a se înscrie în Partidul Social Democrat Mureș?

Călin Buzgău, președintele Pro România Mureș: Legat de plecarea domnilor Claudiu Maior și Călin Moldovan din Pro România Mureș, considerăm că acest gest este în totală contradicție cu valorile și principiile noastre, precum și cu încrederea acordată de către cetățeni atunci când au fost aleși în funcție. Vreau să subliniez faptul că Organizația Municipală nu le simte lipsa, deoarece în acești trei ani și jumătate, perioadă în care au ocupat funcția de consilieri locali, nu au arătat a fi oameni de echipă și nu au înțeles a se consulta cu echipa de la municipiu, pentru deciziile, propunerile și proiectele din Consiliul Local Târgu Mureș. Era de așteptat istoricul domnului Maior de a trece cu ușurință de la un partid la altul, de aceea, noi, Pro România Târgu Mureș, le urăm succes celor de la PSD și considerăm că de acum, pentru următorii patru ani, problema este la ei. 

Rep.: Mai poate fi vorba de retragerea sprijinului politic pentru cei doi consilieri locali?

C.B.: Conform ordonanței date de ”partidul unic”, partidul lui Klaus Iohanis – PSDNL, nu putem să le retragem sprijinul politic, această retragere nu ar avea efect juridic, dar o demisie a celor doi, din Consiliul Local, ar fi un gest moral și de onoare față de partidul care le-a acordat sprijinul pentru candidatură.

Rep.: Cum veți aborda alegerile locale din Târgu Mureș și de la nivelul Consiliului Județean Mureș?

C.B.: Ne exprimăm încrederea că membri și simpatizanții noștri vor continua să susțină cu încredere și determinare misiunea noastră de a aduce schimbarea pozitivă de care România are atât de multă nevoie.

Referitor la întrebarea dumneavoastră la felul cum o să abordăm alegerile de anul acesta, avem aceeași problemă ca acum patru ani. Divizarea voturilor și a alegătorilor face doar mai dificil să avem un proiect comun al tuturor partidelor pentru județ. Din păcate, votul etnic este și va rămâne principala cauză a stagnării și a subdezvoltării comunității noastre. După cum am mai spus, orgoliile sunt prea mari pentru orașul și județul nostru. În plus, din păcate la noi maniera de a face politică suferă enorm deoarece nu există o colaborare reală între oamenii politici locali și mediul de afaceri local. Politicienii ar trebui să fie în aceeași echipă cu oamenii de afaceri care au businessuri locale, care asigură locuri de muncă și dezvoltarea economiilor locale. Oamenii de afaceri sunt practic coloana vertebrală a dezvoltării comunităților locale, însă în prezent ei sunt ignorați în luarea deciziilor de către politicieni. Revenind la întrebarea dumneavoastră, în clipa în care o să luăm o decizie politică referitoare la candidați și candidaturi o să vă transmitem cu siguranță.

A consemnat Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE