AFIR: Finanțări de 70.000 de euro pentru tinerii fermieri. Peste 440 de proiecte câștigătoare, doar unul din județul Mureș Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 247 Vizualizări

AFIR: Finanțări de 70.000 de euro pentru tinerii fermieri. Peste 440 de proiecte câștigătoare, doar unul din județul Mureș

Potrivit unui raport publicat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pentru proiectele depuse pe intervenția DR30 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, componenta non-montană, nu mai puțin de 440 de proiecte dintre cele cu punctaj de peste 60 au fost selectate în noul raport lunar. Astfel, aceste proiecte noi se adaugă celor selectate în raportul lunar anterior, când, în prima fază de depunere, au fost declarate câștigătoare doar patru proiecte care au avut un minim de 85 de puncte din 100.

AFIR a publicat marți, 26 martie, un nou raport lunar de selecție pentru intervenție DR 30. Pentru anul 2024, acest raport lunar este cel cu numărul doi, după primul apărut în luna februarie 2024. Dacă în raportul din luna februarie au fost analizate doar proiectele cu un punctaj de peste  85 din 100, în cel din luna martie au fost analizate toate proiectele cu un punctaj minim de 60.

Peste 400 de proiecte, selectate pentru finanțarea de 70.000 de euro/fermă

Conform agrointel.ro, noul raport cu proiecte selectate pentru finanţare, dintre cele depuse în luna decembrie anul trecut, numără 440 de beneficiari care ar urma să încaseze un sprijin nerambursabil de 70.000 de euro pe exploatație, finanțare 100% a proiectului depus. Sigur, mai trebuie să fie parcursă și perioada de contestații, având în vedere că, în total, la acest prag de punctaj au fost depuse 512 proiecte, deci 72 de proiecte au fost declarate neconforme sau neeligibile, iar două proiecte au fost retrase.

Astfel, cele 440 de proiecte cîștigătoare vor beneficia de un sprijin total de 30,8 milioane de euro. Bugetul total alocat acestei sesiuni se ridică la suma de 175,348 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că pentru următoarea etapă de evaluare a proiectelor încadrate în concurs cu un punctaj mai mic de 60 din 100, suma rămasă disponibilă este de 144,33 de milioane de euro.

În județul Mureș există doar un singur beneficiar al finanțării, și anume LEGUME DEEACRIS S.R.L., firmă înregistrată în comuna Lunca, sat Logig.

(L.P.)

Sursa foto: freepik.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE