Mircea Cărtărescu a câștigat Premiul Internațional Mondello Cultură
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 128 Vizualizări

Mircea Cărtărescu a câștigat Premiul Internațional Mondello

Mircea Cărtărescu a câștigat Premiul Internațional Mondello, unul dintre cele mai vechi și mai prestigioase premii literare italiene.

„Tocmai am fost anunțat că sunt câștigătorul  Premiului Internațional Mondello, unul dintre cele mai vechi și mai prestigioase premii literare italiene. Între laureații edițiilor precedente se numără scriitori ca Milan Kundera, Don DeLillo, Doris Lessing, Cees Nooteboom, J.M. Coetzee, Thomas Bernhard. Mă bucur mult și le mulțumesc membrilor juriului pentru încredere.”, a scris Mircea Cărtărescu pe Facebook.

Premiul Internațional Mondello are o istorie de mare prestigiu. De-a lungul anilor, a fost acordat scriitorilor precum Milan Kundera și Thomas Bernhard, JM Coetzee și Don DeLillo, Doris Lessing și Marilynne Robinson.

Ceremonia de decernare a premiului va avea loc în luna mai, la Salone Internazionale del Libro.

Cu doar câteva zile în urmă Mircea Cărtărescu a primit o altă veste bună, intrarea romanului Solenoid pe lista scurtă a Dublin Literary Prize. În urmă cu o săptămână, Mircea Cărtărescu a fost onorat cu titlul Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara. Anul trecut a primit un trofeu valoros și renumit, acordat de Târgul de Carte Guadalajara – premiul FIL.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE