FOTO. Debutul celei de-a doua ediții a Conferinței Naționale „Tehnologia & iHealth în medicina secolului XXI” Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 299 Vizualizări

FOTO. Debutul celei de-a doua ediții a Conferinței Naționale „Tehnologia & iHealth în medicina secolului XXI”

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș găzduiește zilele acestea cea de-a doua ediție a Conferinței naționale cu participare internațională „Tehnologia & iHealth în medicina secolului XXI”, care se va desfășura în perioada 18-19 aprilie, evenimentul fiind organizat în parteneriat cu Academia de Științe Medicale, sub egida Academiei Române. Evenimentul este unul transdisciplinar care acoperă toate ariile sectorului medical și care își propune să evidențieze rolul indispensabil al tehnologiei în medicina contemporană și în evoluția sistemului de sănătate în România.
Festivitatea de deschidere
Festivitatea de deschidere a avut loc miercuri, 17 aprilie, la Facultatea de Farmacie din campusul UMFST, la care au fost prezenți lectori universitari de la toate facultățile de medicină din România, studenți la medicină și alte personalități importante din lumea medicală. În cadrul festivității de deschidere, au luat cuvântul: prof. Univ. dr. Leonard Azamfirei- rectorul UMFST, prof. Dr. Ioan Bruckner- medic internist și cardiolog și prof. Dr. Silviu Constantinoiu—șeful Clinicii de Chirurgie din cadrul Spitalului Clinic „Sf. Maria” și doctor în științe medicale.
„Suntem la a doua ediție a acestei manifestări, organizată în parteneriat cu Academia de Științe Medicale din România, dar în egală măsură în parteneriat cu toate Facultățile de Medicină și Farmacie din țară, astfel încât astăzi avem un număr record de lectori și de participanți. Tematica conferinței se găsește foarte bine în structura universității. Suntem o universitate comprehensivă, în care componenta de tehnologie este adusă mult în față pentru că mergem într-o direcție către care nu putem să nu avem și noi opinii”, a declarat prof. Univ. dr. Leonard Azamfirei la începutul festivității.
În cadrul discursului său prof. Dr. Ioan Bruckner a subliniat rolul tehnologiei în medicina actuală fără a minimaliza primordialitatea resursei umane. „Manifestarea de astăzi, partea la care am asistat, partea de chirurgie, arată importanța tehnologiei în evoluția medicinei. Ideea este că tehnologia a devenit dominantă în medicină și au apărut medici specialiști care sunt tehnologi, care se joacă numai cu aparatul lor, dar nu trebuie să uităm că noi facem medicina pe bolnavi și că bolnavi aceștia sunt oameni și sunt mai importanți decât aparatele. Nu trebuie ca dragostea pentru aparat să eclipseze dragostea pentru bolnav. E foarte important ca atunci când faci această meserie să ai o înclinație către bolnav, să ai un respect către bolnav, bolnavul este și el un om care vrea să i se adreseze altui om, nu neapărat inteligenței artificiale”.
Secțiunile evenimentului
Tematica conferinței acoperă o suită amplă de specialități medicale, anume: Chirurgie Generală, Toracică și Onocologică; Chirurgie Vasculară, Chirurgie Cardiovasculară, Cardiologie, Pneumologie și Medicina Muncii; Gastroenterologie și Hepatologie; Neurologie și Neurochirurgie; Urologie și Nefrologie; Oftalmologie, ORL și Chirurgie Oro-maxilo-facială; Obstetrică și Ginecologie; Neonatologie, Medicină Internă, Dermatologie, Alergologie și Imunologie; Boli infecțioase, microbiologie și virusologie; Laserul și microsistemele în Medicină, Anatomie Patologică și Medicină Legală; Imagistică & Radiologie și Ultrasonografie; Medicină de Urgență și Medicină de Dezastru; Ortopedie și Traumatologie; ATI și simulare medicală,; Oncologie și Radioterapie; Stomatologie, Chirurgie plastică și estetică; Reabilitare medicală și Geriatrie; Reumatologie, Farmacie și industrie farmaceutică; Genetică și Medicină de Laborator; Bioinformatică și inteligență artificială; Medicină de Familie și Pediatrie; Diabet,Nutriție și boli metabolice.
Lectorii care vor susține prelegeri științifice în cadrul evenimentului provin de la toate facultățile de Medicină și Farmacie din țară, specialiști de calibru care au îmbrățișat tehnologia în practica medicală pentru a fi în ton cu modernitatea și pentru a contribui la eficientizarea actului medical.
Mădălina ROHAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE