Teama de medic dispare cu „Teddy Bear Hospital” Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 124 Vizualizări

Teama de medic dispare cu „Teddy Bear Hospital”

Într-o atmosferă plăcută şi prietenoasă, proiectul „Teddy Bear Hospital” se va desfăşura în zilele de 2 şi 3 aprilie, la două grădiniţe din Târgu-Mureş, preşcolarii fiind învăţaţi de către studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu-Mureş să-şi învingă teama de doctor şi să se familiarizeze cu ideea de spital sau cabinetul pediatrului prin joc, răbdare şi voie bună.

Învăţare prin joc

„Teddy Bear Hospital” a fost creat pentru copiii de grădiniţă, cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani, în scopul de a-i familiariza cu ceea ce presupune actul medical, astfel încât vizita la medic să nu le mai inspire teamă. În această situaţie, copiii sunt părinţii jucăriilor lor preferate, iar studenţii de la medicină joacă rolul doctorilor Teddy ce examinează, dau tratament şi îi învaţă reguli de igienă, alimentaţie, comportamente de risc pentru sănătate şi multe altele. Odată intraţi în spitalul nostru vesel, copiii explică istoricul bolii jucăriei lor unui doctor Teddy. Studenţii care vor să se implice în proiect trebuie să completeze un formular de înscriere, să se înarmeze cu răbdare, atitudine pozitivă, voie bună, să fie pregătiţi pentru a răspunde tuturor întrebărilor care vor veni din partea celor mici şi să nu uite halatul alb şi stetoscopul. „Prin intermediul acestui proiect, ne dorim să-i obişnuim pe copii cu doctorii, să nu le mai fie frică de ei şi de halatele albe. Vom merge la două grădiniţe din oraş, în perioada 2-3 aprilie, şi îi vom învăţa pe cei mici câteva reguli de igienă, cum să procedeze în anumite situaţii pentru a-şi păstra sănătatea. Studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş vor fi practic doctorii, iar jucăriile preşcolarilor vor fi practic copiii. Îi vom învăţa o mulţime de lucruri interesante şi cel mai important e că îi vom învăţa să nu le mai fie frică de doctor. Până acum s-a înscris aproximativ 100 de studenţi, iar înscrierea se încheie în cursul acestei săptămâni, deci ne aşteptăm să se mai înscrie. Am organizat şi anul trecut acest eveniment şi s-au implicat aproximativ 150 de studenţi. A fost un eveniment reuşit, ne-am jucat cu copiii, am încercat, la fel, să-i scăpăm de frica de medici şi ne-am simţit foarte bine. Ne-au rugat chiar să mai revenim la ei”, a povestit Ecaterina Laşcu, coordonator proiect.

Mai multe detalii despre înscrieri se pot obţine de la coordonatorii de proiect, Ecaterina Laşcu, lascuecaterina@gmail.com, şi Elena Binzari, elena_binzari@yahoo.com.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE