Târgul Educaţional Mureş 2014: ai carte, ai parte! Invatamant
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 187 Vizualizări

Târgul Educaţional Mureş 2014: ai carte, ai parte!

Promenada Mall Târgu-Mureş, Malio Company şi Transilvania Grup Business, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, Primăria municipiului Târgu-Mureş, Azomureş, Profireklam şi Radio Zu organizează, în perioada 28-30 martie, cea de-a patra ediţie a Târgului Educaţional Mureş & Târgului de Carte Transilvania.

Unităţile de învăţământ, prezente cu 20 de standuri

Evenimentul va avea loc în incinta Promenada Mall Târgu-Mureş şi va consta în prezentarea ofertei educaţionale pentru anul şcolar 2014-2015 atât pentru învăţământul preşcolar, cât şi pentru învăţământul gimnazial, liceal şi universitar, iar standurile editurilor vor conţine oferte diversificate de carte. „Participanţii la târg vor avea posibilitatea să primească informaţii de la aproximativ 20 de standuri ale unor unităţi de învăţământ din Târgu-Mureş: licee, grupuri şcolare, colegii naţionale, şcoli postliceale, universităţi şi chiar grădiniţe. De asemenea, vor fi amenajate şi standuri de carte care vor conţine atât materiale didactice, cât şi cărţi, iar câteva standuri vor fi destinate prezentării unor cluburi sportive, cluburi de dans şi pentru jocuri creative”, a declarat Florin Marcel Sandor, director de marketing/publicitate în cadrul Transilvania Grup Business.

Nivelul de participare, tot mai ridicat

Inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, prof. Ştefan Someşan, şi-a manifestat încrederea că evenimentul de la Promenada Mall va fi benefic pentru toţi elevii, dar în special pentru absolvenţii claselor a VIII-a şi de liceu. „Târgul Educaţional care se prefigurează la sfârşitul acestei săptămâni este o iniţiativă mai veche a Inspectoratului Şcolar, care are peste zece ani vechime, dar de patru ani am venit împreună cu cotidianul Zi de Zi să formăm un parteneriat prin care să ridicăm nivelul de participare. De ce? Pentru că în varianta iniţială Târgul Educaţional se adresa doar elevilor de liceu, nu participau instituţii de învăţământ superior ci doar licee”, a afirmat prof. Ştefan Someşan. „Sperăm ca principalii beneficiari ai acestui eveniment, absolvenţii claselor a VIII-a, respectiv a XII-a, să aibă numai de câştigat de pe urma participării la acest târg”, a adăugat inspectorul şcolar general.

Deschiderea oficială, vineri

Târgul Educaţional Mureş & Târgul de Carte Transilvania poate fi vizitat începând de vineri, 28 martie, ora 10.00, deschiderea oficială fiind programată pentru aceeaşi zi, la ora 12.30. De asemenea, sâmbătă şi duminică programul de vizitare coincide cu programul de funcţionare al Promenada Mall Târgu-Mureş. „La deschiderea oficială vor participa reprezentanţii organizatorilor şi sperăm noi cât mai mulţi elevi, profesori şi părinţi. În acest an mizăm pe o participare de câteva mii de elevi care vor avea posibilitatea de a primi informaţii, direct de la sursă, despre universităţile şi liceele mureşene care îşi vor prezenta atât baza materială, cât şi cea umană”, a completat Florin Marcel Sandor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE