Start la înscrieri pentru cursuri de bucătar
15 aprilie 2014Cu toţii am visat când eram mici că vom deveni poliţişti, cascadori, balerine, magicieni, profesori sau, de ce nu, bucătari. Însă puţini sunt cei care chiar au reuşit să-şi pună în aplicare ca şi adulţi acest vis. Motivul? Pentru a practica astfel de meserii este nevoie de îndemânare, dăruire şi acea sclipire de care dau dovadă unii oameni într-un anumit domeniu. Bucătari adevăraţi sau amatori, mulţi români când gătesc acasă sau la o întâlnire cu prietenii susţin că se relaxează. Pentru cei care şi-au propus să-şi deschidă o afacere, ori care vor să descopere tainele bucătăriei, Centrul de Instruire „Tabula” din Târgu-Mureş organizează cursuri de bucătar.
Lecţii de la specialişti
În cadrul cursului, persoanele înscrise învaţă cum să utilizeze diferite produse alimentare, unelte sau maşini pentru a crea preparate culinare delicioase, care să satisfacă papilele gustative şi celor mai exigenţi clienţi. Participanţii iau lecţii de la specialişti în domeniu, învaţă tehnici de servire, cum să pregătească sala, ori diverse băuturi şi, mai ales, cum să creeze preparate de top. „Ne adresăm tuturor celor care lucrează în domeniu, dar nu au diplomă de calificare, persoanelor care adoră să gătească în timpul liber, precum şi celor care spun că sunt un dezastru în bucătărie şi vor doar să îşi dezvolte anumite abilităţi. Spre surprinderea noastră am avut înscrise şi persoane care şi-au propus să înveţe câteva lucruri noi, însă care la final, după absolvirea examenului, s-au hotărât să-şi deschidă o afacere în acest domeniu. Considerăm că prin sfaturi utile oricine poate realiza preparate simple, însă pe placul tuturor. Trebuie doar să-şi dorească să facă această schimbare şi, cine ştie, poate în viitor vor ajunge chiar să-şi schimbe meseria actuală”, a precizat Laszlo Tunde, directorul Centrului de Instruire „Tabula”.
Bucătar cu acte în regulă în cinci luni
Odată calificaţi aceştia au posibilitatea să lucreze în restaurante, să-şi deschidă propria afacere, să călătorească şi, de ce nu, să descopere bucătăria tradiţională a altor ţări. Instruirea are loc o data pe săptămână, trei ore, după-masa sau în weekend, în limba maternă. Durata cursului este de cinci luni, două luni teorie şi trei luni practică în unităţi specializate. Potrivit reprezentanţilor Centrului, cursanţii beneficiază gratuit atât de suportul de curs, cât şi de caietul de lucru. „Aşadar, nu mai staţi pe gânduri, transformaţi această pasiune într-o meserie care vă poate aduce satisfacţii multiple. De altfel, cu toţii ştim că indiferent de situaţie, chiar dacă suntem nevoiţi să strângem cureaua, mereu vom investi în mâncare. Mulţi dintre noi nu avem timpul necesar să gătim acasă, aşa că suntem nevoiţi să comandăm de la restaurant. Şi parcă uneori acele preparate au un gust diferit, mai bun, ceea ce ne face să ne întrebăm oare care este secretul? Răspunsul îl aflaţi în cadrul cursului. Mai multe detalii pe www.atab.ro”, a subliniat Laszlo Tunde.
Lasă un comentariu