Cristian Moldovan, în război cu ANI din cauza unor vulcanizări Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 1192 Vizualizări

Cristian Moldovan, în război cu ANI din cauza unor vulcanizări

Primarul oraşului Luduş, Cristian Moldovan, contestă demersul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) care a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Luduş cu privire la o posibilă infracţiune de conflict de interese comisă de edilul-şef al oraşului Luduş.

Acuzaţia ANI: conflict de interese

Potrivit unui comunicat de presă remis de ANI, aceasta „a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către Moldovan Ioan Cristian, primar al orașului Luduș, județul Mureș, întrucât, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a semnat un număr de 58 de acte, constând în facturi, ordine de plată și note / referate de necesitate aprobate, prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial în sumă de 29.238 lei, pentru sine, soția sa, tatăl său, sora sa, precum și pentru un afin al său, de gradul II”.

Sesizare la Parchet

Potrivit inspectorilor ANI, primarul oraşului Luduş „a încălcat dispozițiile articolului 301 din Codul Penal al României, potrivit cărora „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii cinci ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.
Astfel, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Luduș, cu privire la posibila săvârşire de către Cristian Moldovan a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de articolul 301 din Codul Penal al României.

Factură de 29 de lei

În replică, primarul oraşului Luduş a precizat pentru cotidianul „Zi de Zi” că achiziţia făcută de la firma Ro Dacia nu a fost făcută personal, ci de colegi din cadrul Primăriei, deşi aceştia primiseră indicaţii să înceteze colaborarea cu respectiva societate. „Este vorba de două firme: Ro Dacia – o colaborare a Primăriei de când sunt primar al oraşului Luduş cu firma Ro Dacia la care sunt acţionar, este vorba de ridicarea unei facturi de la firma Ro Dacia în valoare de 29 de lei prin care au fost luate nişte pahare de unică folosinţă într-o zi toridă, deşi eu le-am spus (colegilor de la Primărie – n.r.) să înceteze colaborarea cu firma Ro Dacia n-au ţinut cont de acest lucru”, a declarat Cristian Moldovan.

Vulcanizare cu bucluc

Totodată, primarul oraşului Luduş a specificat că instituţia pe care o conduce a încheiat contracte cu firma Borotrans, administrată de un cumnat, deoarece pe raza oraşului nu există nicio altă societate autorizată de RAR pentru activităţi de vulcanizare a cauciucurilor de camioane şi utilaje agricole. „Borotrans este o firmă de vulcanizare auto şi vreau să spun că este singură firmă autorizată RAR de pe raza oraşului Luduş, singura firmă din Luduş care vulcanizează cauciucuri de camioane şi utilaje agricole. Noi am colaborat cu acea firmă şi colaborăm în continuare cu ea deoarece nu avem altă alternativă în Luduş şi dacă am face deplasarea în alt oraş pentru a face vulcanizarea cauciucurilor, transportul până acolo ar genera costuri mult mai mari şi efectiv când i-am spus inspectoraului de la ANI acest lucru mi-a dat dreptate dar dânsul nu poate să interpreteze o lege, dânsul poate doar să aplice o lege urmând ca în instanţă să se facă dreptate în această problemă. La întrebarea mea, unde pot să vulcanizez cauciucurile de la Primărie pentru un camion, două tractoare, două buldoexcavatoare, răspunsul a fost „tot acolo, pentru că nu aveţi altă soluţie numai să nu mai semnaţi dumneavoastră pe acte”. Şi cu ce se schimbă fondul acestei probleme dacă nu semnez eu? Fondul rămâne, colaborarea rămâne şi nu văd care ar fi problema în privinţa asta. Sper ca instanţa să înţeleagă că fondul lucrurilor nu s-a schimbat, situaţia e aceeaşi”, a menţionat Cristian Moldovan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE