Clasele I vor avea maxim 25 de elevi Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 52 Vizualizări

Clasele I vor avea maxim 25 de elevi

p_7_1_8c9ee2.jpgIeri, la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Mures, a avut loc intalnirea directorilor gimnaziilor scolare din municipiul Targu Mures, cu reprezentatii ISJ Mures. Tema sedintei a reprezentat-o analizarea planului de scolarizare pentru invatamantul gimnazial clasele I si a V-a. Au fost dezbatute normativele in vigoare privind numarul de elevi, in vederea realizarii retelei scolare, cu privire la incadrarea in buget, precum si clarificarea anumitor aspecte legate de numarul copiilor inscrisi la clasele I si a V-a. “Planul de scolarizare pentru anul de invatamant 2010-2011 a fost tema principala a discutiei si a fost necesara o discutie cu directorii de gimnaziu din mediul urban, fiind prezenti la aceasta intalnire de lucru cu directorii gimnaziilor din Targu Mures. Nu sunt nici un fel de probleme, dar a trebuit sa ne punem putin de acord privind inscrierile la clasele de I si a V-a, unde nu au fost foarte clar inteles, proiectul pe care a fost depus in urma cu cateva zile. A fost o discutie privind aceste planuri de scolarizare, deoarece sunt cazuri unde parintii isi inscriu copiii la mai multe scoli, unde pot aparea anumite neclaritati, pe care le-am elucidat de comun acord, cu toti directorii de gimnazii”, a declarat Viorel Socol, inspector scolar adjunct in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Mures.
A fost precizat faptul ca, unitatile scolare din judet se incadreaza  in articolul 158, care prevede un minim, maxim si mediu de elevi inscrisi, la fiecare nivel de studiu. Astfel la ciclul primar, pentru clasa I, minimul e 10, media, 20, iar maximul de 25 de elevi inscrisi, iar la ciclul gimnazial, pentru clasa a V-a, minimul este de 10, media 25, iar maximul de copii inscrisi este de 30 de elevi.
“La inceputul lunii ianuarie, presa a inceput sa ne asalteze cu intrebari legate de cum se fac inscrierile, care este perioada de inscriere, cum se face selectia, care este cifra de scolarizare pentru clasa I. Din experienta de parinte, stiu ca se fac inscrieri pentru mai multe scoli, fapt care s-a intamplat si in acest an, astfel ca din centralizarea elevilor care au fost inscrisi pentru anul 2010-2011, in clasa I, a rezultat mult mai multi, fata de copii de 6-7 ani, care ar putea sa urmeze clasa I”, a mentionat Socol Viorel.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE