Bugetul pentru cultura asteptat cu speranta si incredere Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 52 Vizualizări

Bugetul pentru cultura asteptat cu speranta si incredere

p_4_3_17.jpg"Oaia neagra” cum este denumita cultura de multi, trece in noul an cu aceleasi cautari artistice si de investitii, menite sa satisfaca pe deplin consumatorul actului artistic. In asteptarea bugetului pentru acest an, directorii institutiilor de cultura muresene au un optimism rezervat in ceea ce priveste valoarea acestuia, multe din proiectele demarcate depinzand de banii alocati fiecarei institutii in parte.

Continuitate la National
La Teatrul National, anul 2009 a fost unul bun, atat in ceea ce priveste numarul spectatorilor, cat si al realizarilor artistice, reusindu-se o deschidere mult mai mare catre public si catre festivalurile de gen din tara. “Speranta moare ultima in ceea ce priveste bugetul pentru 2010. Nu am nici un fel de date concrete in ceea ce priveste valoarea acestuia”, a declarat directorul Teatrului National, Vlad Radescu. “Evolutia Teatrului National, cel putin in ultima stagiune, ar merita o atentie deosebita care sa se regaseasca intr-un buget acceptabil. Am avut rezultate remarcabile artistice, ar trebui sa convinga autoritatile ca institutia noastra nu mai reprezinta o gaura neagra” a fost de parere actorul.

Optimism la Filarmonica
Aflata in stagiunea cu numarul 60, Filarmonica de Stat din Targu-Mures, asteapta cu incredere aprobarea noului buget, astfel ca proiectele filarmonicii sa fie derulate in bune conditiuni.
“Asteptam aprobarea bugetului mare, si apoi repartizarea acestuia catre institutia noastra”, a declarat Vasile Cazan, directorul Filarmonicii de Stat. “Sper ca acest buget sa fie unul care sa ne perimita se ne desfasuram activitatea in bune conditiuni. Vom avea astazi o intalnire cu autoritatile judetene, dar despre cifre si procente nu pot spune nimic. Sper totusi sa supravietuim”, a conchis Vasile Cazan.

An cu ambitii pentru Ariel
Pentru Teatrul Ariel, anul 2010 se anunta unul cu ambitii mari, datorate in special inceperii constructiei la noul sediu, dar si in ceea ce priveste continuarea proiectelor artistice, care se spera a fi derulate cu succes si in acest an. “Sper ca bugetul care va fi alocat, va acoperi programele pe care le avem prevazute pentru anul 2010”, a fost de parere directorul Gabriel Cadariu. Acesta a sustinut ca “Partea de investitii este prevazuta intr-un capitol separat, unde avem inclusa inceperea constructiei noului sediu al teatrului. Pentru proiectele pe care le-am depus pana in momentul de fata sunt  acoperite cheltuielile. Avem si parteneri pentru diverse proiecte cum sunt UAT Targu-Mures, Ministerul Culturii din Ungaria, Fondul Cultural Maghiar, Inspectoratul Scolar Judetean, inclusiv Consiliul Judetean, pe alta structura de buget. Pentru noi, speram ca acest buget sa acopere cheltuielile legate de proiectele noastre”, a incheiat Gavril Cadariu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE