Dispută pe externalizarea Casei Tineretului Administratie
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 206 Vizualizări

Dispută pe externalizarea Casei Tineretului

 

Foto 2_Jozsa

Proiectul de hotărâre, introdus în regim de urgență, care vizează aprobarea de principiu a demarării procedurii de externalizare a Serviciului Public Administrația Grădinii Zoologice și a serviciilor hoteliere și alimentație publică din cadrul Serviciului Public de Utilități Municipale a stârnit o vie dispută.

 

Soós Zoltán a solicitat amânarea proiectului de hotărâre introdus în regim de urgență. Viceprimarul Claudiu Maior a susținut însă votul pentru proiect. “E în principiu, au timp o lună, două, trei, în funcție de cum se descurcă fiecare, să vină cu o hotărâre. La Casa Tineretului, luna aceasta am avut un profit de 1 miliard (n.a. lei vechi) deoarece s-au închis foarte multe în oraș cu incidentul nefericit de la București, a venit doamna director de acolo și mi-a spus că, dacă o să continuăm tot așa, o să ne plece și angajații pentru că nu putem să îi plătim”, a spus Maior.
Józsa Tibor (foto stânga) a solicitat un raport referitor la investițiile făcute la Centrul Cultural Mihai Eminescu. “Eu aș dori pe ultimii 10 ani să știu ce investiții s-au făcut acolo, ce personal avem, planul măcar pe vreo 5-10 ani dacă dorim să externalizăm, aici vorbim de niște sume care s-au cheltuit la Casa Mihai Eminescu, atunci aș dori prima dată o evaluare. Cred că această externalizare o să aibă efect și asupra oamenilor care muncesc acolo, pentru că, dacă externalizăm, presupun că acei oameni o să plece acasă”, a spus acesta.
Andrei Mureșan i-a replicat, motivând oportunitatea proiectului: “Dacă citiți expunerea de motive a materialului veți vedea că externalizarea se face sub forma unei societăți comerciale al cărei unic acționar unic este municipiul Tîrgu Mureș, doar că prin administrarea de către o entitate la care noi deținem controlul 100 %, se poate face mult mai bine administrarea pentru că ai alte pârghii în recompensarea bănească și ai alte pârghii în stabilirea unor tarife pe care le practici”.
Józsa Tibor a mai intervenit încă o dată, susținând: “Totuși noi, creând o societate comercială, putem să luăm și așa că noi din banii publici, cu bani publici, creăm o concurență, după gândirea mea, neloială pentru acei particulari care dețin hoteluri, restaurante. (…) Banii publici provin de la acei oameni particulari care desfășoară activitate comercială de tipul celei pe care o avem noi acolo, ei plătesc impozit, undeva cred că am dreptate că se poate lua și ca o concurență neloială”.
Au mai fost câteva replici apoi fără sens pe care hârtiei îi este rușine să le consemneze.

 

Sabau Pop
Pe cealaltă temă, a Grădinii ZOO, a fost doar intervenția consilierului local Olimpiu Sabău Pop (foto stânga) care a susținut ideea transformării acesteia în societate comercială. „Am înțeles că la nivel european, toate grădinile zoologice, deși sunt în proprietatea publică, sunt administrate de către o societate comercială al cărei acționar este tot o autoritate publică locală. Acum s-a folosit noțiunea de externalizare, cred că este impropriu folosită pentru ceea ce se vizează prin această hotărâre, e o activitate apropriată de ceea ce face Locativul. Adică bunurile sunt ale municipiului și sunt administrate de o societate comercială care aparține ca asociere tot municipiului Tîrgu Mureș”, a susținut social-democratul.
Propunerea de amânare a picat la vot, iar aprobarea de principiu a trecut la limită cu 11 voturi pentru dintr-un total de 20 de consilieri locali prezenți.

Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE