BC Mureș, prima semifinalistă a Ligii Naționale BC Mures
  • admin
  • 0 comentarii
  • 106 Vizualizări

BC Mureș, prima semifinalistă a Ligii Naționale

bc muresÎn a treia partidă din seria „sfertului” Ligii Naționale de Baschet Masculin cu SCMU Craiova, BC Mureș Târgu-Mureș a obținut luni seara victoria cu 72-62 (22-20, 24-14, 12-17, 14-11) și a devenit prima calificată în semifinale, a patra consecutivă. Dintre cele patru sferturi, trei dintre echipe au reușit să câștige primele două partide, dar BC Mureș era singura care reușea acest lucru în deplasare. CSM Oradea și U-BT Cluj-Napoca aveau tot 2-0, dar după victorii pe teren propriu, în fața formațiilor Phoenix Galați, respectiv CSU Atlassib Sibiu. Ambele au cedat prima partidă din deplasare, bihorenii după prelungiri. Bucureștenele Steaua CSM Eximbank și Dinamo și-au împărțit victoriile în jocurile de „pe terenul steliștilor”, după care aceștia au câștigat primul joc din „deplasare”, disputat în Polivalenta din Capitală.

„Tigrii” au gestionat bine finalul

Așadar, „tigrii” au pornit la fel ca și în ediția trecută, când de pe locul 6 la finalul sezonului regulat au disputat a doua finală a campionatului, trecând cu 3-0 de faza „sferturilor” cu U-BT Cluj și în „semifinala” cu Steaua. După cele două victorii cu desfășurări diametral opuse, dar ambele încheiate cu victoria mureșenilor după prelungiri, aceștia mai aveau nevoie de o victorie. După ce au trecut prin mari emoții pentru calificarea în final fourul Cupei României și eșecul de pe teren propriu de la finalul sezonului regulat, mureșenii erau pregătiți pentru o întâlnire în care oaspeții își jucau „ultima carte”. În atare condiții, se pare că antrenorii Szászgáspár Barnabás și Gerorge Trif, secondați de căpitanul indisponibil Ivan Ivanovic și de fostul căpitan al echipei Liviu Dumitru, acum preparator fizic, au găsit soluțiile pentru a-și motiva jucătorii. Echipa a dominat partida de la un cap la altul, deși au fost momente în care craiovenii au redus de la 12 puncte diferența la doar 4. Mureșenii au câștigat trei din cele patru sferturi și au fost conduși doar pe parcursul primului sfert. Au evitat în schimb emoțiile finalurilor celor două partide de la Craiova și au gestionat bine finalul jocului, păstrând în permanență avantaj pe tabelă. Susținuți în permanență de un public entuziast, care a umplut Sala Sporturilor, mureșenii au făcut acest important pas și își așteaptă adversara din semifinale. De remarcat că acest al treilea meci s-a decis mai mult sub panouri și prin combinații, nu a fost dominat de „lunetiști”, la fel ca primele două întâlniri, totalul reușitelor de 3 puncte fiind de 11 (7-4), față de cele 24 și 25 în cele două partide din Bănie.

Au evoluat formațiile:

BC Mureș: Martinic 14 puncte, Fraseniuc 17 (1×3), Barro 3, Mohammed 9 (1), Jurevicus, Gajovic 18 (4), Pustahvar 7 (1), Lázár 4, Barabási.

SCMU: Hargrove 20 (1), Johnson 10, Bozovic 7 (1), Micic 4, Burlacu 2, Pilcevic 9 (2),  Pantic 6, Popa 4.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE