Consiliul Judeţean Mureş, în topul naţional la capitolul „transparenţă” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2153 Vizualizări

Consiliul Judeţean Mureş, în topul naţional la capitolul „transparenţă”

sedinta cj muresConsilierii judeţeni s-au întrunit joi, 26 mai, în Sala Mare a Palatului Administrativ din Târgu-Mureş, în ultima şedinţă a mandatului 2012-2016. Cel mai animat punct de pe ordinea de zi a şedinţei a fost ultimul, cel de „Întrebări, interpelări, răspunsuri, opinii”, în cadrul căruia liderii formaţiunilor politice din Consiliul Judeţean Mureş au transmis mesaje cu ocazia încheierii mandatului.

Boloş: „PSD, promotor al dezbaterilor democratice”

Din partea grupului de consilieri social-democraţi a luat cuvântul Vasile Boloş, care a subliniat dialogul constructiv avut de-a lungul anilor cu alţi consilieri de la alte formaţiuni politice, nu înainte de a-şi exprima regretul vis a vis de destrămarea Uniunii Social Liberale. „Actualul grup de consilieri ai Partidului Social Democrat, aşa cum este el constitui în momentul de faţă, a rezultat din separarea grupului de consilieri USL, votaţi sub această siglă în anul 2012. Turbulenţele vieţii politice din ţara noastră a făcut ca cealaltă parte a acestui grup să se regăsească acum într-un corp comun cu foştii noştri competitori politici. Dar nu voi insista pe această latură a activităţii noastre, pentru că rolul Consiliului Judeţean este de fapt altul, pentru activităţi administrative şi manageriale, dar nu pot să nu remarc că politicul infuzează întotdeauna activitatea Consiliului Judeţean, într-o formă mai perceptibilă sau mai puţin perceptibilă”, a afirmat Vasile Boloş. „Grupul de consilieri PSD a încercat prin felul în care s-a comportat în această autoritate să introducă un stil de dezbatere şi soluţionare democratică a problemelor în aşa fel încât în general să se ajungă la un consens. Cel puţin aceasta a fost atitudinea noastră. De aceea considerăm că activitatea Consiliului Judeţean în mandatul pe care îl încheiem în majoritatea situaţiilor elementul de consens a rezultat dintr-un dialog deschis, colegial, constructiv în comisiile de specialitate şi apoi în şedinţele de plen”, a completat Vasile Boloş.

Szabo: „Am putut trece peste ambiţiile de partid”

Cel de-al doilea mesaj i-a aparţinut vicepreşedintelui UDMR Szabo Arpad, care a mulţumit atât consilierilor pentru maturitatea demonstrată pe perioada mandatului 2012-2016, cât şi colegilor din aparatul propriu al Consiliului Judeţean Mureş. „Pot afirma că aproape de fiecare dată în hotărârile adoptate am putut trece peste ambiţiile de partid când era vorba de interesul judeţean. Şi asta este un lucru foarte bun. De asemenea, vreau să mulţumesc aparatului propriu pentru colaborarea şi pentru pregătirea serioasă a şedinţelor de Consiliu şi nu în ultimul rând pentru răspunsul prompt oferit de fiecare dată când consilierii s-au adresat aparatului propriu”, au fost cuvintele lui Szabo Arpad.

Dancu: „Sper ca mandatul nostru să fie apreciat corespunzător”

Cel de-al doilea vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, social-democratul Ovidiu Dancu, a transmis mulţumiri preşedintelui, vicepreşedinţilor din perioada 2012-2016 şi secretarului instituţiei pentru colaborarea avută, precum şi consilierilor judeţeni pentru „maturitatea şi experienţa politică şi administrativă în gestionarea problemelor judeţului” demonstrate în perioada mandatului, precum şi aparatului propriu al Consiliului Judeţean Mureş. „Munca de administraţie o fac de 20 de ani cu aceeaşi plăcere cu care am făcut-o la început. Sper ca acest mandat al nostru să fie apreciat în mod corespunzător, pentru că din punct de vedere al realizărilor, al sumelor alocate pe priorităţile judeţului acestea au fost destul de consistente”, a subliniat Ovidiu Dancu.

Dobre: „Am reuşit să ridicăm standardele”

Discursul de final i-au aparţinut preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, care a mulţumit, la rândul său, consilierilor şi colegilor din echipa instituţiei pentru munca depusă în cei patru ani. „Pentru mine a fost foarte important că am reuşit să trecem practic toate hotărârile Consiliului Judeţean supuse votului. Au fost retrase patru hotărâri în patru ani, în rest toate au trecut cu votul unanim sau majoritar al consilierilor judeţeni. Este un lucru foarte important, cred că de fapt omogenitatea unei echipe, unei unităţi administrativ-teritoriale, poate fi văzută exact din această perspectivă statistică. De asemenea, cred că am reuşit în patru ani de zile să ridicăm Consiliul Judeţean Mureş la un standard foarte bun, la un standard în special în ceea ce priveşte transparenţa. Acest lucru a fost remarcat la începutul anului, într-un studiu unde Consiliul Judeţean Mureş a fost a doua instituţie judeţeană din România la capitolul transparenţă”, a afirmat Ciprian Dobre.

Din discursul preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş nu au lipsit regretele, acestea referindu-se la anumite proiecte nefinalizate din diverse cauze obiective. „Trebuie să vorbesc despre cauzele obiective care s-au contrapus proiectului nostru. Cel mai important lucru este faptul că două mari proiecte ale judeţului Mureş au stat mai bine de doi ani de zile în instanţele de judecată, timp în care sute de mii de oameni ar fi putut să le folosească, vorbesc aici despre „Sistemul de management integrat al deşeurilor” care a stat doi ani de zile în instanţă şi acum suntem din nou în licitaţie, el putea să fie funcţional încă din 2014, vorbesc despre „Transilvania Motor Ring” care de asemenea a stat un an şi opt luni în instanţa de judecată, iar acum avem studierea documentaţiei depuse ofertate de către agenţii economici. Sperăm ca la început de iunie să vină comisia cu un câştigător al licitaţiei”, a afirmat Ciprian Dobre.

După încheierea şedinţei, participanţii la şedinţă au ciocnit, simbolic, câte o cupă de şampanie, moment urmat de o mini-şedinţă foto în interiorul Palatului Administrativ.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE