INCREDIBIL! Campania „Black Friday la PRU” îl trimite pe Sergiu Aştelean în vizorul procurorilor! Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1554 Vizualizări

INCREDIBIL! Campania „Black Friday la PRU” îl trimite pe Sergiu Aştelean în vizorul procurorilor!

111Biroul Electoral de Circumscripţie Electorală nr. 28 Mureş a admis sâmbătă, 19 noiembrie, sesizarea formulată joi, 17 noiembrie, de Partidul Naţional Liberal, în care Sergiu Aştelean, candidat pe locul 1 pe lista Partidului România Unită (PRU) Mureş pentru Camera Deputaţilor, este acuzat că ar fi săvârşit infracţiunea de corupere a alegătorilor.

Potrivit Deciziei nr. 25, făcută publică pe site-ul Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş, secţiunea dedicată alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016, în baza articolului 80, alineatul 3, din Legea nr. 218/2005, Biroul Electoral de Circumscripţie Electorală nr. 28 Mureş „sesizează Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu-Mureş şi Autoritatea Electorală Mureş privind posibila săvârşire a infracţiunii prevăzute de articolul 386, alineatul 1, din Codul Penal şi respectiv a unor contravenţii referitoare la finanţarea activităţii unor partide politice şi a campaniei electorale.”

112

Internauţii, momiţi de PRU cu smartphone-uri

Joi, 17 noiembrie, Sergiu Aştelean publica pe pagina sa de pe reţeaua de socializare Facebook articolul „Black Friday la PRU”, apărut pe site-ul Partidului România Unită, www.partidulromaniaunita.org. “Începând cu 18 noiembrie ora 00.00 conceptul #BlackFriday intră şi în lumea politică. Sute de membri ai PRU cu posibilităţi financiare vor oferi gratuit smartphone-uri Samsung, Iphone, Huawei, etc. către alţi membri ai PRU care-şi trimit datele pe site după ora 00.00. Este pentru prima dată când un partid politic are o propunere aşa de îndrăzneaţă suprapunând o acţiune politică celebrului eveniment comercial BlackFriday. Toţi membri PRU înscrişi cu adeziune sau online pot participa la acest program PRU BlackFriday”, se susţine în materialul distribuit de candidatul PRU.

113

Cazul, anchetat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel

Sesizarea liberalilor a fost discutată într-o şedinţă a Biroului Electoral de Circumscripţie Mureş, care a constatat că se invocă săvârşirea infracţiunii de corupere a alegătorilor prevăzută la articolul 386, alineatul 1, din Codul Penal, în conformitate cu care oferirea sau darea de bani, de bunuri, ori alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi. “Din înscrisurile anexate şi din vizualizarea de către membrii biroului a anunţului apărut atât pe pagina de socializare a domnului Sergiu Aştelean, candidat PRU Mureş, cât şi pe site-ul acestei formaţiuni politice, se constată că există indicii privind posibila săvârşire a acestei infracţiuni. În aceste condiţii devin aplicabile dispoziţiile articolului 80, alineatul 3, din Legea nr. 208/2015 în sensul că BEJ Mureş consideră că este necesară aplicarea unor sancţiuni contravenţionale şi penale, motiv pentru care urmează a sesiza autorităţii competente. Având în vedere faptul că este vorba de afirmativa săvârşire a unei infracţiuni urmează a fi sesizate organele de urmărire penală, respectiv Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu-Mureş”, se arată în Decizia nr. 25/19 noiembrie 2016 a Biroului de Circumscripţie Electorală Nr. 28 Mureş.

Conform deciziei, contestaţiile pot fi depuse în termen de 48 de ore de la data afişării, la biroul ierarhic superior, respectiv Biroul Electoral Central.

Vom reveni şi cu poziţia oficială a candidatului Sergiu Aştelean.

Alex TOTH

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE