Se dă startul concursului “Alege!Este dreptul tău!” Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 394 Vizualizări

Se dă startul concursului “Alege!Este dreptul tău!”

 

În fiecare an data de 15 martie marchează Ziua mondială a drepturilor consumatorilor.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Mureș în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș organizează o nouă ediție a concursului “Alege!Este dreptul tău!”.

Astfel, cu ocazia Zilei mondiale a drepturilor consumatorilor, sâmbată, 11 martie 2017, la Liceul Tehnologic Avram Iancu din Tg.Mureș, str.Gheorghe Doja, nr.13, începând cu ora 9,00 va avea loc etapa județeană a concursului național pe teme de protecție a consumatorilor “Alege! Este dreptul tău!” – ediția 2017. Vor participa 20 de elevi, din 8 școli din județ, finaliști la fazele locale.

Tema din acest an a concursului – “Drepturile consumatorilor în era digitală” a fost aleasă de Organizația Internațională a Consumatorilor având în vedere dezvoltarea accelerată la nivel mondial a acestui tip de comerț.

Obiectivele concursului

Concursul “Alege!Este dreptul tău!” a debutat în anul 2000, în cadrul unui cerc al tinerilor consumatori din cadrul Liceului Economic A.D.Xenopol din Bucuresti, cu sprijinul ANPC. Acesta s-a bucurat de succes în rândul elevilor și al profesorilor încă de la început, crescând în fiecare an ca dimensiune și ca număr de participanți.

Acest concurs a fost gândit cu scopul de a forma generații de consumatori conștiente de drepturile lor legitime. În momentul în care tinerii învață despre drepturile lor în calitate de consumatori, ei știu să aleagă dintre produsele și serviciile de pe piață pe cele care corespund cel mai bine intereselor lor, să sesizeze abuzurile operatorului economic și, mai ales, să ceară calitate, refuzând să cumpere produse necorespunzătoare sau neetichetate corect.

”Amintim ca Ziua mondială a drepturilor consumatorilor reprezintă celebrarea și, mai ales, promovarea drepturilor consumatorilor, garantate prin lege. Începând din 1983, când a fost marcată pentru prima dată ziua de 15 martie, în fiecare an, în întreaga lume, au loc manifestări care aduc în conștiința publică importanța cunoașterii și protejării drepturilor noastre, ale tuturor, în calitate de consumatori” precizează comisar șef adjunct, Marcela Achim.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE