1 milion de euro, pentru drumurile din Găneşti Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 764 Vizualizări

1 milion de euro, pentru drumurile din Găneşti

Recent, la data de 27 iulie, primarul comunei Găneşti, Balog Elemér, a semnat, la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru de la Alba Iulia, contractul de finanţare pentru proiectul „Reabilitare şi modernizare străzi în localităţile Găneşti, Seuca şi Drumul Comunal 79 din comuna Găneşti”. Investiţia se cifrează la suma de 999.937 de euro şi va fi realizată prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

7,4 kilometri de drumuri reabilitate

Potrivit edilului şef al comunei Găneşti, vor fi reabilitaţi 7,4 kilometri de drumuri, iar Drumul Comunal 79 inclus în proiect face legătura între Drumul Judeţean 142 şi satul Păucişoara.

„Cei 7,4 kilometri de drumuri pe care o să le asfaltăm sunt drumuri de piatră, la fiecare ploaie torenţială se sparge piatra şi se fac găuri în drum. Praful este total, mai ales în perioadele în care lipsesc precipitaţiile, iar drumul are foarte multe gropi. Degeaba am pus întotdeauna piatră, pentru că roţile maşinilor şe-au mişcat şi găurile au reapărut. Acest drum a fost reabilitat aşa cum am putut în fiecare an, dar s-a deteriorat de fiecare dată”, a declarat, pentru cotidianul zi de Zi, Balog Elemér.

Licitaţie de durată

Cel mai probabil, procedurile legate de stabilirea unui câştigător prin licitaţie vor dura până la începutul anului viitor.

„Urmează procedura de achiziţie pentru execuţie. Din păcate, la Grădiniţă am avut o experienţă nu foarte plăcută, la licitaţie au fost înscrise nouă firme şi licitaţia a durat şase luni. Şi la Grădiniţă, astăzi (luni, 7 august – n.a.) până diseară la ora 12.00 este termenul limită pentru contestaţii. Până acum, nu a depus nimeni, sper să nu fie contestaţii şi atunci începând de mâine semnez contractul de execuţie cu firma Energoplus. Am făcut această paranteză gândindu-mă că dacă începem acum procedurile pentru proiectul cu drumurile, probabil acestea vor dura cinci luni, până în decembrie sau poate chiar ianuarie 2017. Asta înseamnă că din primăvara următoare, începând din 15 martie ne apucăm de execuţie”, a subliniat Balog Elemér.

Alte proiecte

Până în data de 31 august, conducerea Primăriei comunei Găneşti intenţionează depunerea în vederea finanţării prin PNDR a proiectului tehnic pentru Căminul Cultural din Găneşti şi Seuca.

„Patru proiecte am avut la PNDR, proiectele au valoarea de aproximativ 3 milioane de euro”, a mai menţionat Balog Elemér.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE