Înaintări în grad de Ziua Protecţiei Civile, la ISU Mureş Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 787 Vizualizări

Înaintări în grad de Ziua Protecţiei Civile, la ISU Mureş

Ziua Protecției Civile a fost sărbătorită joi, 28 februarie, la Târgu-Mureș printr-o serie de evenimente organizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș, informează Biroul de presă al Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş.

Conform sursei citate, activitățile au început la prima oră, la sediul ISU “Horea” al judeţului Mureş, printr-o ceremonie de înaintare în grad a celor care s-au remarcat în timpul unor situații de urgență.

Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a participat la evenimentele de astăzi și i-a felicitat pe specialiști pentru implicare dar le-a și atras atenția asupra responsabilităților care le revin în salvarea vieților cetățenilor.

”Îi felicit și le mulțumesc specialiștilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș pentru activitatea desfășurată în cursul anului 2018 și apreciez eforturile pe care le fac atunci când este nevoie pentru a veni în sprijinul populației. Am subliniat importanța colaborării între sectorul civil și cel militar și mă refer aici în primul rând la colaborarea dintre ISU și structurile pe care le avem la nivelul unităților administrativ-teritoriale. În timp, structurile de protecție civilă au fost subordonate fie Ministerului Afacerilor Interne, fie Ministerului Apărării Naționale. O dată cu comasarea acestor structuri, s-a realizat sistemul integrat de gestionare a situațiilor de urgență, unul foarte apreciat atât de populație, cât și la nivelul NATO și al structurilor europene. Exemplul structurilor pentru situații de urgență din România au fost preluate ca și concept la structurile europene și NATO. Cu această ocazie, le doresc tuturor celor cu atribuții în protecția civilă ”La mulți ani!” și misiuni cât mai ușoare în anul 2019”, a declarat Mircea Duşa.

Prefectul județului Mureș le-a transmis celor de la ISU să colaboreze strâns cu structurile din cadrul unităților administrativ-teritoriale, care trebuie să fie cât mai bine pregătite în cazul unor situații de urgență.

”Pe lângă tehnica și materialele pe care le avem la instituțiile județene, la instituțiile specializate, aceste materiale de primă necesitate trebuie să existe și la nivelul comitetelor locale. Aici este vorba nu numai de materiale de intervenție, ci și de alte mijloace de protecție pentru diferite situații de dezastre, asigurarea legăturilor cu punctul de comandă județean, cu punctele de comandă de la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale și, nu în ultimul rând, asigurarea adăposturilor pentru situații de criză care trebuie să corespundă normelor pentru a proteja populația atunci când este necesar”, a afirmat Mircea Dușa.

(Redacţia)

 

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE