Colonelul Călin Handrea, de doi ani la conducerea ISU Mureș: ”Ne facem în continuare treaba în slujba cetățeanului!” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 823 Vizualizări

Colonelul Călin Handrea, de doi ani la conducerea ISU Mureș: ”Ne facem în continuare treaba în slujba cetățeanului!”

În data de 11 august 2017, în cadrul unei ceremonii organizată în Piața Teatrului din Târgu-Mureș, în prezența dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, generalul de brigadă Dorin Oltean preda către locotentent colonelul (la vremea respectivă) Călin Handrea drapelul de luptă și implicit comanda Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Horea” al județului Mureș. La doi ani și un pic de la momentul respectiv, colonelul Călin Handrea, inspectorul șef al ISU ”Horea” al județului Mureș, a avut amabilitatea să ne acorde un interviu-fulger pe care vă invităm să îl lecturați în rândurile următoare.

Reporter: De curând, s-au împlinit doi ani de când ocupați funcția de inspector șef al ISU Mureș. Care este bilanțul personal și chiar al instituției pe care o conduceți pentru acest interval de timp?

Col. Călin Handrea, inspector șef al ISU ”Horea” al județului Mureș: În data de 4 august s-au împlinit cei doi ani de când sunt în funcția aceasta. Prima perioadă a fost de împuternicire, după care a urmat o perioadă de desemnare, iar începând din februarie 2019 sunt titular pe funcție. Din punct de vedere profesional, am realizat mai multe obiective pe care ni le-am propus, impreuna cu echipa manageriala. Amintesc aici deschiderea unui punct de lucru la Azomureș, realizarea unei popote la sediul Inspectoratului și asfaltarea curții. Ne-am propus și să introducem clădirea principală în renovare generală. Un alt obiectiv realizat a fost preluarea terenului de la Gornești. A și fost emisă Hotărârea de Guvern prin care 47 de hectare de teren au fost preluate de către ISU Mureș, pentru realizarea unui Centru de Excelență în CBRN, respectiv în prim-ajutor, două domenii importante pentru care Inspectoratul General nu avea un centru de pregătire. Un alt obiectiv pe care ni l-am propus mai de multă vreme, chiar din perioada în care ISU Mureș a fost condusă de domnul general Oltean, a fost deschiderea unui punct de lucru la Bălăușeri, din păcate nerealizat încă. Există clădirea respectivă, ne-a și prezentat-o domnul primar, probabil se va împlini și acest obiectiv la un moment dat, dar nu știm cu certitudine când, deoarece lucrările acolo nu au început. În ceea ce privește tehnica de intervenție, din păcate afirm că nu stăm prea bine cu autospecialele de stingere. Celelalte tipuri de autospeciale, cum ar fi ambulanțele, camioanele de transport sau autoscările au fost înlocuite. Sperăm că în curând vor intra în dotarea Inspectoratului autospeciale noi de stingere.

Rep.: Cum colaborați cu primăriile și cu Consiliul Județean Mureș în susținerea punctelor de lucru din județ?

C.H.: Echipajele de prim ajutor sunt susținute de către Consiliul Județean. Și în 2018, și în acest an, salariile sunt asigurate de către Consiliul Județean. Ambulanțele sunt ale noastre, iar partea medicală, carburanți, cauciucuri, asigurări, etc., sunt asigurate de către spital. Prin Camera Deputaților a trecut proiectul legislativ referitor la preluarea echipajelor de prim ajutor în cadrul Inspectoratelor care au astfel de puncte de lucru, deoarece sunt doar trei județe în această situatie, Sibiu, Hunedoara și Mureș, care au astfel de puncte de lucru încadrate cu personal de la primării. Sperăm că din 2020 personalul de la punctele de lucru va trece la noi, ceea ce ar fi ideal, pentru că și acum, din punct de vedere operativ îi pregătim și coordonăm, dar ar fi mult mai bine să fie angajați ai ISU.

Rep.: La nivel național, imaginea Ministerului de Interne a avut de suferit în urma evenimentelor de la Caracal. Din acest punct de vedere, vă rog să ne spuneți cum colaborați cu instituțiile din Mureș care au ca obiectiv siguranța cetățeanului.

C.H.: La inițiativa domnului prefect al județului Mureș și alături de comandanții celorlalte structuri care au ca obiectiv siguranța publică, jandarmi, poliție, s-au organizat întruniri cu personalul acestor instituții, prilej cu care am afirmat că noi trebuie să ne facem în continuare treaba în slujba cetățeanului, chiar dacă tot ministerul a avut de suferit din punct de vedere al imaginii de pe urma evenimentului de la Caracal.

A consemnat Alex TOTH

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE