Asistenții medicali și moașele, felicitați de Horațiu Suciu! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 355 Vizualizări

Asistenții medicali și moașele, felicitați de Horațiu Suciu!

Prof. univ. dr. Horațiu Suciu, președinte al Senatului UMF Târgu Mureș, preşedintele Comisiei de Sănătate din cadrul PNL Târgu Mureș: “Astăzi îi sărbătorim pe cei care de la începutul pandemiei de coronavirus sunt adevărați eroi alături de doctori. Împreună am oferit mereu a doua șansă la viața, pacientilor noștri.

Anul 2020 a fost desemnat Anul Asistentului Medical şi al Moaşei. Totodată, semnifică sărbătorirea a 200 de ani de la naşterea asistentei medicale Florence Nightingale şi marcarea a 120 de ani de la înfiinţarea Consiliului Internaţional al Asistenţilor Medicali (International Council of Nurses – ICN).

“Ingrijirea pacientului este o arta; asadar necesita devotament si pregatire, asa cum necesita si munca unui pictor sau sculptor. Care este diferența dintre panza fara viata a pictorului ori marmura fara suflare a sculptorului, si corpul uman, care este templu al spiritului divin? Asadar, ingrijirea pacientului este o arta, poate chiar cea mai rafinata.” – Florence Nightingale

Există peste 20 de milioane de asistenţi, în întreaga lume, prezenţi din momentul naşterii unei vieţi şi pe tot parcursul acesteia, rolul lor fiind esenţial în abordarea unei game largi de probleme de sănătate. Cu prilejul Zilei internaţionale a asistenţilor medicali, Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali recomandă atragerea unei noi generaţii în sistemul asistenţei medicale pentru a continua contribuţia şi a creşte nivelul acesteia la realizarea dezvoltării durabile, în următorul deceniu. LA MULŢI ANI asistentelor medicale şi moaşe din întreaga ţară.”

(Sursa: Facebook – PNL Mureș)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE