Demararea reabilitării drumului Ungheni-Târnăveni Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2187 Vizualizări

Demararea reabilitării drumului Ungheni-Târnăveni

Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, a anunțat joi pe pagina de Facebook că s-a intrat în ultima etapă a perioadei de planificare a reabilitării drumului județean dintre Ungheni și Târnăveni. Péter Ferenc spune că foarte curând vor începe lucrările efective. Anunțul președintelui CJ Mureș vine în urma unei întrevederi cu reprezentanții executantului, asocierea condusă de Dimex 2000 Company SRL.

Reamintim că valoarea totală a proiectului este de 140.794.801,06 lei, iar obiectivele specifice constau în modernizarea întregului traseu, în lungime de 24,09 km (11,864 km pe DJ151B și 12,230 km pe DJ142).

Contractul de finanţare a proiectului „Reabilitarea Drumului Judeţean Ungheni-Târnăveni” a fost semnat în 29 ianuarie 2018 și are un termen de finalitate 96 de luni, conform precizărilor făcute la momentul respectiv de directorul executiv al Direcţiei de Dezvoltare Regională Implementări Proiecte din cadrul Consiliului Județean Mureș, Valer Bățagă.

În ceea ce privește detaliile tehnice, domnul Valer Bățagă menționa – la data semnării contractului – că acestea cuprind „sistematizarea traseului și realizarea unei structuri rutiere noi, modernizarea a două poduri, modernizarea a două treceri la nivel de cale ferată, modernizarea a 60 de podețe transversale, amenajarea intersecțiilor cu 123 de drumuri laterale, realizarea accesului pentru 780 de riverani, realizarea a 2,43 kilometri de piste pentru biciclete, modernizarea a 4.000 m.p. de trotuare, realizarea a 29 de stații pentru transportul public de persoane și  consolidarea suprafețelor afectate de alunecări. În cadrul proiectului se va realiza un sistem de canalizare pentru ape pluviale în municipiul Târnăveni pe tronsonul de drum care intersectează Drumul European 14. Se vor monta 796 indicatoare rutiere, panouri de avertizare și marcaje orizontale pe lungimea celor 24,09 kilometri. Lucrările cuprind și realizarea a două poduri provizorii, precum și variantele de drumuri provizorii  în cadrul obiectivului de organizare de șantier.”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE