Ioan Sergiu Brefelean (Sângeorgiu de Mureș): “Dacă oferi alternativă care vrea să călătorească, cu siguranță va lăsa mașina” Comune
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1087 Vizualizări

Ioan Sergiu Brefelean (Sângeorgiu de Mureș): “Dacă oferi alternativă care vrea să călătorească, cu siguranță va lăsa mașina”

Ioan Sergiu Brefelean și-a propus ca Sângeorgiu de Mureș să nu mai fie denumit dormitorul Târgu Mureșului, ci să devină o comună ofertantă pentru locuitori din punct de vedere al petrecerii timpului liber și nu numai. Tânărul care candidează, din partea Partidului Social Democrat, la Primăria comunei sângeorzene are planuri numeroase și în ceea ce privește transportul, dezvoltarea unei zone de promenadă și alte multe altele.

Are 35 de ani, este de profesie inginer constructor cu câteva specializări ulterioare, om de familie cu trei copii, implicat într-o fundație de întrajutorare a semenilor.

S-a lansat spre Primăria Sângeorgiu de Mureș convins că în 2020, prioritățile unei comune periurbane nu mai sunt asfaltările.

“Sângeorgiu de Mureș este perceput, mai în glumă, mai în serios, ca fiind dormitorul Târgu Mureșului și la fel este toată zona periurbană, luând în calcul faptul că oamenii merg în Târgu Mureș pentru toate activitățile de plăcere și uneori de muncă după care își folosesc banii pentru a merge la Zoo, la Platoul Cornești, la restaurante, magazine din Târgu Mureș”, consideră Ioan Sergiu Brefelean.

Propunerea concretă este identificarea unor terenuri în apropierea râului Mureș care să servească ca zonă de promenadă și traseu de biciclete, trotinete electrice și alte vehicule alternative. A doua este dezvoltarea unei zone de gen Platoul Cornești continuând cu pădurea care este în momentul acesta zona turistică a localității.

Ioan Sergiu Brefelean s-a referit apoi la problema transportului care este deficitar în Sângeorgiu de Mureș. Soluția ar fi dezvoltarea transportului în Zona Metropolitană cu autobuze electrice, care poluează foarte puțin.

“Dacă oferi alternativă omului care vrea să călătorească, cu siguranță va lăsa mașina, ceea ce va fi bine pentru comunitate și pentru medul înconjurător”, explică Ioan Sergiu Brefelean, candidatul Partidului Social Democrat la funcția de primar al comunei Sângeorgiu de Mureș.

Pentru transport trebuie introdus un sistem de GPS, eticketing și alte aplicații prietenoase.

Transportul nu e singura zonă mai puțin verde, pentru că în 2020 nu se colectează selectiv

Pentru fluidizarea traficului și o mai bună conectivitate, Ioan Sergiu Brefelean consideră că e necesară construcția a minim două poduri peste râul Mureș.

Cu potențial. De exploatat

Sângeorgiu de Mureș este o localitate cu un foarte mare potențial turistic, prin faptul că este o stațiune balneară.

“Mi-aș dori să fie mai bine pentru sângeorzeni. Sunt anumite mijloace, de tip Airbnb, Booking și alte oportunități care nu sunt exploatate unde chiar locatarul de zi cu zi, dacă este ajutat puțin, poate să să își valorifice propria casă în scop turistic”, consideră acesta.

Pentru a fi pusă în valoare, e necesar ca accesul la ea să fie foarte bine gândit.

“În acest moment, accesul este un drum european de patru benzi, parțial periculos, dar cu siguranță periculos pentru cei care ar vrea să vină pe mijloace alternative de transport. Ar fi aproape imposibil să faci un centru de închiriere de biciclete pentru că oamenii nu au pe unde să meargă, deoarece drumurile sunt cele clasice, de tranzit sau de acces. Normal ar trebui să apară căi de circulație secundare, alternative”, explică Ioan Sergiu Brefelean.

Zona care ar putea servi de cale alternativă este cea de după calea ferată până la calea ferată.

Microparturi și un parc de aventură pe colină ar mai contribui la creșterea atractivității localității din punct de vedere turistic.

Birou de urbanism

“Ar fi oportun un birou de urbanism ca să asigure consultanță oamenilor, pentru ca aceștia să poată să cumpere în liniște un teren și că va putea construi pe el”, a mai arătat Ioan Sergiu Brefelean.

Investiții în comuna Sângeorgiu de Mureș în guvernarea PSD (2016 – 2019):

– Valoare totală a proiectelor de investiții: 17.651.038,39 lei;

– Construire scară exterioară pentru autorizare ISU la – grădiniță cu program prelungit din comuna Sângeorgiu de Mureș; Valoarea investiției:196.350,01 lei; Sursă de finanțare: PNDL 2;

– Îmbunătățirea infrastructurii rutiere prin asfaltare din comună Sângeorgiu de Mureș; Valoarea investiției:  4.514.049,11 lei; Sursă de finanțare: PNDR;

– Renovare pavilion principal Castel Mariaffi din parcul Mariaffi Lajos din Comuna Sangeorgiu de Mureș; Valoarea investiției: 1.815.241,42 lei; Sursă de finanțare: PNDR;

– Modernizarea, dotarea și extinderea căminului cultural din Sangeorgiu de Mureș; Valoarea investiției: 2.265.564,68 lei; Sursă de finanțare: PNDR;

– Dotare castelul Mariaffi din parcul Mariaffi Lajos – Comuna Sangeorgiu de Mureș; Valoarea investiției: 425.353,17 lei; Sursă de finanțare: PNDR;

– Extindere rețea de apă potabilă în comuna Sângeorgiu de Mureș; Valoarea investiției: 4.380.089,00 lei; Sursă de finanțare: PNDL 2;

– Extindere rețea de canalizare în comuna Sângeorgiu de Mureș; Valoarea investiției: 3.190.485,00 lei; Sursă de finanțare: PNDL 2;

– Mansardare corp vechi Gimnaziu Sfântu Gheorghe; Valoarea investiției: 863.906,00 lei; Sursă de finanțare: PNDL 2;

(Material comandat de: PSD Mureș / Cod unic de autentificare AEP: 21200019 / Executat de Zi de Zi Events SRL prin www.zi-de-zi.ro)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE