Ghid complet pentru alegerea de televizoare Altele
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 122 Vizualizări

Ghid complet pentru alegerea de televizoare

Atunci când se gândesc să cumpere un televizor pentru casa lor, mulți oameni fac alegerea doar în funcție de doi factori: cât de mare este și cât costă.
Pentru unii oameni, cumpărarea unui televizor s-ar putea să nu fie mai mult decât atât. Însă dacă vrei într-adevăr să profiți la maximum de banii tăi, vei dori să înțelegi ce se întâmplă cu adevărat cu televizoarele pe care le iei în considerare.

Tipuri de afișaj

Unul dintre primele lucruri pe care vrei să le faci pentru a restrânge căutarea televizorului perfect este să afli ce tip de televizor vrei. Poți alege dintre televizoare LCD, televizoare LED, televizoare OLED și televizoare cu plasmă.

Plasma: dacă vrei un televizor relativ mare și te vei concentra pe vizionarea cinematografică de înaltă calitate, un televizor cu plasmă ar putea fi alegerea perfectă pentru tine. În general, aceste televizoare au o calitate excelentă a culorilor și un raport de contrast ridicat, ceea ce compune o imagine frumoasă. În plus, de multe ori au un unghi larg de vizualizare, astfel că este mai ușor pentru mai multe persoane să se adune în jurul ecranului și să vadă o imagine clară indiferent de locul în care stau, fără distorsiuni ciudate de culoare. Nu sunt totuși cele mai strălucitoare televizoare, astfel că lumina ambientală poate deveni o problemă pentru plasme.

LCD: Afișajele cu cristale lichide sunt destul de comune în ziua de astăzi și pot fi cea mai ieftină opțiune. Sunt eficiente din punct de vedere energetic și de obicei au o culoare bună. Pentru o utilizare simplă, probabil că își vor face treaba. Cu toate acestea, dacă vrei să te joci jocuri cu rată de cadre ridicată, este posibil ca acestea să nu fie cea mai bună alegere. În plus, au tendința de a avea unghiuri de vizualizare foarte limitate, astfel că persoana care stă în partea laterală a ecranului va putea cu greutate să urmărească ceva.

LED: televizoarele denumite LED sunt de fapt doar televizoare LCD care utilizează LED-uri ca lumină de fundal. Televizoarele cu LED-uri folosesc mai puțină energie decât LCD-urile standard și plasma. Din păcate, acestea pot fi mai scumpe.

OLED: Televizoarele cu diode emițătoare de lumină organică sunt de fapt diferite de televizoarele LCD. Televizoarele OLED folosesc lumini LED colorate pentru a crea imaginea, astfel că economisesc energie, deși nu întotdeauna la fel de mult ca televizoarele LED. Ele reușesc să creeze o imagine de înaltă calitate și una luminoasă, drept urmare pot fi cele mai bune televizoare pentru cei care intenționează să se uite mult la televizor în timpul orelor mai luminoase. De asemenea, au raporturi de contrast ridicate, deoarece pixelii negri nu vor emite de fapt lumină, ceea ce creează imagini cinematografice extraordinare. Din păcate, televizoarele cu afișaj OLED sunt costisitoare, le puteti achizitiona de pe emag dintr-o mare varietate de televizoare.

Raport de contrast

Raportul de contrast este pur și simplu diferența de luminozitate între cel mai întunecat negru și cel mai alb alb pe care îl poate produce televizorul. Un raport de contrast scăzut înseamnă că zonele negre pot apărea mai mult ca un gri spălat.
Vei întâlni numere precum 2.000:1 sau 5.000:1 pentru a indica raportul de contrast și, cu cât raportul este mai mare, cu atât mai bine.
Cel mai bun sfat pe care ți-l putem da este să verifici site-urile de recenzii externe care testează raporturile de contrast.

Raportul de aspect

Raportul de aspect este pur și simplu raportul dintre lățimea unui televizor și înălțimea acestuia. Nu are niciun efect special asupra calității imaginii. Este important însă pentru scopul vizionării. Dacă urmărești o mulțime de filme, probabil că vei avea nevoie de raporturi de aspect mai largi, precum 16:9.

Rată de reîmprospătare

Rata de reîmprospătare a televizorului este rapiditatea cu care imaginea de pe ecran este reîmprospătată pe secundă. Se măsoară în hertz, deci este posibil să vedeți 60Hz, 120Hz sau chiar 144Hz listate pe cutie. Ratele mai mari de reîmprospătare creează un flux mai lin între imagini și reduc estomparea mișcării, ceea ce este la îndemână dacă urmărești multe filme de acțiune. Ratele mari de reîmprospătare pot fi, de asemenea, bune pentru jocuri.

Decalaj de intrare

Această specificație are o importanță deosebită pentru gameri. Decalajul de intrare este diferența de timp dintre momentul în care ai dat o comandă către televizor și momentul în care televizorul o îndeplinește, fiind măsurată în milisecunde. Este evident că vei avea nevoie să cauți televizoare cu decalaj mai scurt.

Smart TV?

Pentru unii, un televizor inteligent ar putea fi de fapt calea de urmat. Televizoarele inteligente se conectează la internet și pot transmite conținut în acest fel. Acestea includ adesea aplicații precum Netflix, astfel încât clienții au nevoie de mai puține dispozitive pentru a începe să urmărească un film. Unele se conectează prin Wi-Fi, în timp ce altele ar putea avea doar o mufă Ethernet. Dacă nu vrei să ai multe fire și vrei un spațiu liber în jurul televizorului, un Smart TV ar putea fi cea mai bună opțiune.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE