Proiect de avangardă pentru echipa ”e-CARDIO” Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 409 Vizualizări

Proiect de avangardă pentru echipa ”e-CARDIO”

Municipiul Târgu Mureș are primul centru de Transfer Tehnologic în Boli Cardiovasculare din România, a anunțat luni, 15 martie, prof. univ. dr. Theodora Benedek, șeful Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Finanțare în valoare de 1,8 milioane de lei

Potrivit unei postări făcută pe pagina proprie de Facebook de către prof. univ. dr. Theodora Benedek, Centrul de transfer tehnologic “e-CARDIO” a primit, în luna martie a acestui an, de la Ministerul Educației, Certificatul de Autorizare Provizorie pentru a funcționa ca departament distinct în cadrul SC Clinical Research & Innovation SRL Târgu Mureș.

”De abia înființat, centrul a și câștigat deja un proiect din fonduri europene. Proiectul “Centru de Transfer Tehnologic pentru aplicații în inovare medicală în cadrul entității Clinical Research & Innovation SRL” este singurul proiect din regiunea Centru selectat pentru finanțare la competiția POR/2020/1/1.1.A./2 – Sprijinirea entităților de transfer tehnologic, competiție ale cărei rezultate au fost afișate în luna martie.

În prezent, proiectul este în faza de contractare, având valoarea de 1.888.646 de lei, și va duce la dezvoltarea de noi tehnologii de imagistică avansată și telemedicină, ca rezultate ale cercetării științifice transpuse în aplicații inovative, dezvoltate de cercetătorii de la UMFST, Clinica de Cardiologie din Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș și Centrul de Cercetări Avansate în Imagistică Cardiacă Multimodală Cardio Med”, a precizat șeful Clinicii de Cardiologie din Cadrul Spitalului Clinic de Urgență Târgu Mureș.

Totodată, prof. dr. Theodora Benedek a adresat un mesaj de mulțumire echipei de proiect: ”Ca fondator al acestei entități, sunt extrem de mândră de profesionalismul colegilor mei și a cercetătorilor din echipa mea, care va implementa în Târgu Mureș primul proiect de avangardă pentru dezvoltarea de tehnologii noi în diagnosticul și tratamentul bolilor cardiovasculare, un proiect care va oferi bolnavului cardiovascular acces la servicii de calitate superioară.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE