VIDEO, FOTO: Omagiu adus femeii prin cântec și joc popular la Deda Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 905 Vizualizări

VIDEO, FOTO: Omagiu adus femeii prin cântec și joc popular la Deda

Sala de spectacole a Căminului Cultural din Deda a găzduit duminică, 6 martie, cu o zi înainte de intrarea în Postul Mare, un spectacol festiv dedicat zilei de 8 Martie, Ziua Internațională a Femeii, eveniment organizat de Primăria comunei Deda.

Lucreția Cadar, primarul comunei Deda

„Ziua de 8 Martie o sărbătorim la Deda într-un cadru festiv printr-un spectacol de muzică și jocuri populare specifice zonei noastre a Ardealului, respectiv zona Mureșului Superior din care și Deda face cu cinste parte. Am organizat acest eveniment cu gândul de a aduce o rază de soare și bucurie sufletească femeilor din comuna Deda, cărora le spunem un sincer și călduros La Mulți Ani!”, a precizat Lucreția Cadar, primarul comunei Deda.

Spectacolul a prilejuit botezul sălii de spectacole din cadrul Căminului Cultural Deda, evenimentul de duminică fiind primul cu public de la renovare, momentul festiv fiind amânat ca urmare a pandemiei COVID-19.

„Ne-am întâlnit cu ocazia acestui eveniment într-o sală de spectacol frumoasă, modernizată. Am considerat că trebuie să fim alături, pentru că numai împreună putem să trecem peste momentele grele care ne-au marcat această perioadă de doi ani de pandemie. Este nevoie să fim uniți, să fim împreună atât la momentele frumoase, dar și în momente mai grele, pentru a ne bucura, cu nădejdea că bunul Dumnezeu ne va ajuta să trecem peste toate. Mereu ne-am dorit să fim împreună în această frumoasă sală de evenimente, în cadrul unui spectacol festiv prilejuit de o asemenea sărbătoare. Iată că a venit momentul să inaugurăm acest loc minunat, motiv de bucurie pentru mine ca și primar al comunei Deda de a spune locuitorilor faptul că îi stimez, îi respect și nu în ultimul rând, îi iubesc. Am făcut lucruri frumoase, lucruri pe care locuitorii comunei Deda le merită cu prisosință. Le merită instituțiile din comună care se dezvoltă și care au făcut lucruri frumoase pentru noi. De aceea, ne-am întâlnit la acest spectacol de 8 Martie în această sală cu gândul să petrecem frumos în compania artiștilor noștri și a oaspeților noștri dragi”, a precizat primarul Lucreția Cadar.

Prezentatorul serii a fost solistul de muzică populară Andrei Romanică, om apropiat comunei Deda, lucru reamintit și publicului spectator.

Andrei Romanică și Ansamblul ”Cununa Călimanilor”

„Sunt foarte fericit că acum în prag de primăvară am oposit în comuna Deda, într-un loc unde, poate mă simt mai bine ca acasă. Acest lucru se datorează oamenilor pe care, ori de câte ori vin aici, îi găsesc cu sufletele mari și deschise spre noi, cei care promovăm cântecul popular pe Valea Mureșului Superior”, a spus Andrei Romanică, prezentatorul spectacolului.

Primul care au urcat pe scenă a fost Dorin Ioan Bumbu, acompaniat de Darius Tamba (vioară) și Dorel Budău (clape).

Dorin Bumbu

„Vreau să mulțumesc în primul rând doamnei primar Lucreția Cadar pentru că s-a îngrijit să fiu prezent în acest spectacol. Mă bucur să le cânt ființelor dragi câteva melodii în această seară, că de mâine se intră în post, care sper să fie unul cu pace și bucurie”, a spus Dorin Ioan Bumbu.

Ilinca Fărcaș

A urmat recitalul de muzică ușoară susținut de solista Ilinca Fărcaș din Deda, moment care a prefațat dansul popular, însuflețit de Ansamblul Folcloric ”Cununa Călimanilor” coordonat de instructorul Vasile Gabor.

Revedere cu artiști de valoare

Cântecul popular și-a continuat peripulu grație recitalului susținut de Raul Tamba, după care a ieșit la rampă oaspetele special al spectacolului, solistul Ioan Dordoi.

Raul Tamba
Ioan Dordoi

„Mă bucur să fiu la Deda într-o zi atât de senină și frumoasă pentru cele care se numesc mame. Este ființa care suportă cele mai multe greutăți, cea care mereu stă și ne așteaptă acolo lângă o fântână, să ne ofere batăr un pahar de apă. La această zi însemnată, doamna primar a ținut să fiu prezent alături de dumneavoastră la acest spectacol minunat, să aduc și eu la rândul meu un pahar de apă celor care se numesc măicuțe. La mulți ani tuturor, să le ocrotească Dumnezeu cu tot binele din lume”, a precizat Ioan Dordoi.

Spectacolul a continuat cu recitalul susținut de Andreea Petruț, prezentă în dublă ipostază, de dansatoare în cadrul Ansamblului ”Cununa Călimanilor” precum și în calitate de solistă.

Andreea Petruț

„Mă bucur să vă văd din nou într-un număr atât de mare, dar mai ales mă bucur că am fost primită în acest frumos ansamblu din Deda încă de la o vârstă timpurie, ansamblul care poartă numele de ”Cununa Călimanilor”. În primul rând, doresc să-i spun mamei mele un sincer și călduros La Mulți Ani. Îi mulțumesc pentru că mi-a dat viață, datorită ei sunt astăzi Andreea Petruț. De asemenea, mamelor din lumea întreagă, femeilor, le doresc să fie iubite, respectate iar bunul Dumnezeu să le ofere multă sănătate”, a spus Andreea Petruț.

Altă solistă cu rădăcini pe Valea Mureșului Superior prezentă în spectacol a fost Mădălina Mureșan, „vedeta populară” a comunei Deda.

Andrei Romanică în duet cu Mădălina Mureșan

„Mă bucur să mă revăd cu oamenii dragi din comuna Deda pentru prima dată în această frumoasă sală de spectacole, loc de care sper să ne bucurăm și cu prilejul altor spectacole. Am venit acasă de la Cluj cu gânduri bune, prilej să le doresc tuturor doamnelor multă sănătate, multă fericire și nu în ultimul rând multă speranță în aceste vremuri tulburi”, a spus Mădălina Mureșan.

A urmat recitalul susținut de Andrei Romanică, moment care a prefațat ultimul moment al serii susținut de solista reghineneă Anca Branea.

Anca Branea alături de colegii de spectacol

„La Deda sunt mereu acasă, iar căldura cu care publicul mă primește de fiecare dată îmi umple inima de bucurie. Spre bucuria mea și a colegilor de spectacol, am deschis șirul spectacolelor în sala cochetă, proaspăt renovată a Căminului Cultural Deda, sărbătorind în avans ziua de 8 Martie. Mulțumesc porganizatorilor în frunte cu doamna primar Lucreția Cadar pentru invitație!”, a precizat Anca Branea.

(A.Z.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE