Ședință cu 34 de proiecte în Consiliul Local Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1232 Vizualizări

Ședință cu 34 de proiecte în Consiliul Local Târgu Mureș

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș se vor întruni joi, 28 iulie 2022, de la ora 14.00, pentru o nouă ședință ordinară de lucru.

Potrivit convocatorului, document făcut public pe pagina web a Primăriei Municipiului Târgu Mureș, www.tirgumures.ro, ordinea de zi a ședinței conține următoarele proiecte de hotărâre:

1. Proiect de hotărâre privind alegerea președintelui de ședință al Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureș, pentru perioada august – octombrie 2022.

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a activității de voluntariat din cadrul Direcției Poliția Locală Târgu Mureș – instituție de interes public, cu personalitate juridică, aflată în subordinea Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureș.

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea taxelor speciale percepute de către Clubul Sportiv Municipal Târgu Mureş şi a criteriilor de departajare pentru închirierea terenurilor de fotbal, a sălii de fitness şi a sălii de kickbox.

4. Proiect de hotărâre privind acordarea sporului de 15% pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă asistenților personali și îngrijitorilor la domiciliu ai persoanelor vârstnice din cadrul Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș.

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea participării Municipiului Târgu Mureș la „Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în localități”, documentația tehnico–economică faza Studiu de Fezabilitate și indicatorii tehnico-economici la obiectivul de investiții “Stații de reîncărcare vehicule electrice in Municipiul Târgu Mureș”.

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de oportunitate în vederea concesionării terenului situat pe strada Albinei nr. 15, în suprafață de 16.517 metri pătrați, aparținând domeniului privat al Municipiului Târgu Mureș, prin licitație publică, a documentației de atribuire, a prețului de pornire la licitație și a comisiei de evaluare.

7. Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de oportunitate în vederea concesionării terenului situat pe strada Albinei nr. 15, în suprafață de 89.000 metri pătrați, aparținând domeniului privat al Municipiului Târgu Mureș, prin licitație publică, a documentației de atribuire, a prețului de pornire la licitație și a comisiei de evaluare.

8. Proiect de hotărâre privind aprobarea contului de execuţie pe trimestrul II anul 2022, pentru Unitatea Administrativ Teritorială – Municipiul Târgu Mureș.

9. Proiect de hotărâre privind prelungirea valabilității actelor de acceptare pentru construcții tip garaj din categoria garaje acceptate prin Hotărâri ale Consiliului Local, amplasate pe domeniul public și privat al municipiul Târgu Mureș în zonele de cartiere și inventariate prin Hotărârea Consiliului Local nr. 73/2006.

10. Proiect de hotărâre privind reglementarea înscrierii provizorii în domeniul public al Municipiului Târgu Mureș a drumului în suprafață de 7.857 metri pătrați situat pe strada Mureșeni.

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea implementării aplicației „MyTGM” în scopul creșterii disciplinei și transparenței realizării lucrărilor publice gestionate de către direcțiile și serviciile din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Mureș.

12. Proiect de hotărâre privind acordarea pachetului cu rechizite şcolare „Ghiozdănelul meu” pentru copiii înscrişi în clasa pregătitoare la unităţile de învăţământ de stat de pe raza Municipiului Târgu Mureș.

13. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism ”Plan urbanistic zonal – stabilire reglementări pentru supraetajare bloc de locuinţe colective”- modificare parţială prevederi Plan Urbanistic Zonal aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 336/29 noiembrie 2018, cu regulamentul local de urbanism aferent, strada Margaretelor nr. 17/A, Inițiator: SC ODBC Cons SRL.

14. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism „Plan urbanistic zonal – reconformare zonă din „AA2” şi stabilire reglementări pentru construire spălătorie auto şi servicii compatibile, asigurare accese şi utilităţi”, cu regulamentul local de urbanism, Calea Sighişoarei fără număr (zona Shopping City) Beneficiar: Szasz Tibor”.

15. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism „Plan Urbanistic Zonal – reconversie subzonă funcţională din „LV2z” în „LV1z”, stabilire reglementări pentru construire case de locuit pe parcelar existent” cu regulamentul local de urbanism aferent strada Prof. Dr. Simion C. Mândrescu fără număr, Iniţiatori: Morar Dorin Sergiu și Sotan Cornel – Aurel.

16. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism “Plan urbanistic zonal- reconversie funcţională subzona “CM1” în subzona “CM2z”, în scopul realizării unui ansamblu rezidenţial- locuinţe colective şi spaţii prestări servicii la parter, strada Insulei (nr. 31/B și fără număr) cu regulamentul local de urbanism aferent, Iniţiator: SC Tibpet SRL.

17. Proiect de hotărâre privind împuternicirea Primarului Municipiului Târgu Mureș cu semnarea în numele Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureș a acordurilor de colaborare încheiate cu gestionarii fondului cinegetic de pe raza UAT Târgu Mureș, conform Anexei 1 a Ordinului Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor nr. 1570 din 7 iunie 2022.

18. Proiect de hotărâre privind trecerea unui teren în suprafaţă de 32 metri pătrați din Târgu Mureş, strada Mărului nr. 50 înscris în CF nr. 142479 Târgu Mureş, nr. cad. 142479 în proprietatea Municipiului Târgu Mureş de la Oprea Vasile şi soţia Oprea Rafila.

19. Proiect de hotărâre privind trecerea unui teren în suprafaţă de 37 metri pătrați din Târgu Mureş, strada Gheorghe Doja, nr. 64-68, înscris în C.F. nr. 140651 Târgu Mureş, nr. cad. 140651 în proprietatea Municipiului Târgu Mureş de la APG Development Târgu Mureş SRL.

20. Proiect de hotărâre privind modificarea Anexei Hotărârii Consiliului Local municipal Târgu Mureş nr. 256 din data de 30 iunie 2022 referitoare la aprobarea sumelor pentru finanțarea nerambursabilă din fondurile bugetului local al Municipiului Târgu Mureș pentru proiecte sportive pe semestrul II al anului 2022.

21. Proiect de hotărâre privind aprobarea înființării unor servicii sociale, servicii socio-medicale și servicii medicale, fără personalitate juridică, în cadrul Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș, prevăzute în cadrul proiectului „Abordare integrată a sărăciei și excluziunii sociale în beneficiul comunităților marginalizate din Municipiul Târgu Mureș”, cod proiect 152430, proiect finanțat prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2021.

22. Proiect de hotărâre privind pentru modificarea Anexei 1 la Hotărârea Consiliului Local nr. 60 din 24 februarie 2022 privind instituirea taxei de reabilitare termică pe o durată de 5 ani pentru proprietarii de apartamente, în vederea recuperării cotei-părți din costurile lucrărilor de creștere a performanței energetice la două blocuri de locuințe din municipiul Târgu Mureș.

23. Proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor valorici la obiectivele – Lucrări de intervenție privind creșterea performanței energetice la 17 blocuri de locuințe din municipiul Târgu Mureș.

24. Proiect de hotărâre oportunitatea achiziţionării în proprietatea publică a Municipiului Târgu Mureş a terenurilor situate în Municipiul Târgu Mureş – zona Valea Rece.

25. Proiect de hotărâre privind aprobarea introducerii în Acordul de Parteneriat încheiat între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (abreviat CNAIR) și UAT Municipiul Târgu Mureș pentru realizarea obiectivului de investiții: ,,Realizare inel ocolitor al Municipiului Târgu Mureș prin interconectarea Autostrăzii A3, E60, DN 15 si DJ 152A”, proiect ce va fi depus la finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 (POIM 2014-2020), a partenerului UAT Corunca.

26. Proiect de hotărâre privind aprobarea regulamentului de organizare şi funcţionare a târgurilor ocazionale organizate de asociaţii, fundaţii, organizaţii nonguvernamentale şi alte entităţi juridice private pe raza administrativ-teritorială a Municipiului Târgu Mureş.

27. Proiect de hotărâre privind exprimarea acordului în vederea realizării investiției „Proiect tip-Construire creșă mică, municipiul Târgu-Mureș, județul Mureș” și predarea către Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții CNI SA a amplasamentului situat în Târgu Mureș, zona strada Mărului, identificat prin nr. CF 142478 Târgu Mureș.

28. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului şi a cheltuielilor aferente proiectului „Lucrări de eficientizare energetica si consolidare la Școala Gimnaziala nr. 7, corp B” în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9, Obiectiv specific: Prioritatea de investiții 9.1 Apelul de proiecte POR/2019/9/9.1/1/7.

29. Proiect de hotărâre privind atestarea la domeniul privat al Municipiului Târgu Mureş a cotei de teren de 40/2199 din terenul în suprafaţa totală de 2.199 metri pătrați, identificat în CF nr. 121184 Târgu Mureş, situat în strada Republicii nr. 10.

30. Proiect de hotărâre privind concesionarea directă a cotei de teren de 23,65 metri pătrați din 788 aferenți apartamentului nr. 6, situat în raza teritorială a Municipiului Târgu Mureș, Bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 59, către Blaga Sebastian Radu și soția Blaga Veronica Florentina.

31. Proiect de hotărâre privind concesionarea directă a cotei de teren de 16,29 metri pătrați din 788 aferenți apartamentului nr. 24, situat în raza teritorială a Municipiului Târgu Mureș, Bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 59, către Bernad Adrian și soția Bernad Eugenia.

32. Proiect de hotărâre privind încheierea unui contract de închiriere pentru unele spații din incinta Parohiei Romano Catolice Târgu Mureș nr. 1, situate în Piața Trandafirilor nr. 61, în vederea utilizării acestora de către Liceul Teoretic „Bolyai Farkas” din Târgu Mureș.

33. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii unui act adițional la contractul de închiriere nr. 9337 din 20 februarie 2017, încheiat între Parohia Romano Catolică nr. 1 Târgu Mureș și Municipiul Târgu Mureș.

34. Proiect de hotărâre privind modificarea anexei 1 la Hotărârea Consiliului Local Municipal nr. 284/2021privind modificarea anexei 1 la Hotărârea Consiliului Local Municipal nr. 94/2021 privind modificarea anexei 1 la Hotărârea Consiliului Local Municipal nr. 332/2019 privind modificarea anexei 1 la Hotărârea Consiliului local municipal nr. 145/2019 privind revocarea Hotărârii Consiliului Local Municipal nr. 8 din 31 ianuarie 2019 referitoare la aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții “Parcaj subteran, zona centrală Piața Trandafirilor” din Municipiul Târgu Mureș – varianta B, respectiv Hotărârea Consiliului Local Municipal nr. 92 din 24 februarie 2011 privind aprobarea documentației „Studiu de fezabilitate parcaj subteran, zona centrală – Piața Trandafirilor”, beneficiar Municipiul Târgu Mureș şi înlocuirea Anexei 1 la Hotărârea Consiliului Local Municipal 255 din 30 august 2018.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE