Elevii de liceu pot studia un an în SUA prin bursele FLEX Invatamant
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 404 Vizualizări

Elevii de liceu pot studia un an în SUA prin bursele FLEX

Elevii din clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a, născuți între 15 Iulie 2005 si 15 Iulie 2008 care își doresc să experimenteze viața de liceu din Statele Unite ale Americii, au ocazia să aplice pentru una dintre bursele speciale oferite prin programul FLEX. Mai este mai mult de o lună până la ultima zi în care se pot depune aplicațiile, termenul limită fiind 13 octombrie, 2022. Aplicațiile se pot completa accesând pagina https://ais.americancouncils.org/flex. Programul se adresează în egală măsură și liceenilor cu dizabilități.

„Fiecare bursier va locui timp de un an împreună cu o familie americană și va studia la un liceu american, având toate costurile acoperite prin program. La întoarcerea în România, anul de liceu petrecut în SUA poate fi recunoscut și echivalat”, au transmis reprezentanții organizației.

Potrivit descrierii, programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992, iar acum se află în cel de-al 30-lea an de existență. Programul presupune parcurgerea unui an școlar întreg în Statele Unite ale Americii de către elevii de liceu interesați care sunt declarați câștigători în urma competiției pentru acordarea bursei. Obiectivul programului este să promoveze înțelegerea reciprocă între cetățenii Statelor Unite și ai altor țări, pentru ca liceenii să aibă ocazia de a învăța mai multe despre SUA și de a le face cunoscute americanilor țările lor de origine. 

În anul școlar 2022-2023, la nivel global, aproximativ 1000 de liceeni vor învăța în SUA în cadrul Programului FLEX. 

Pentru detalii suplimentare cu privire la criteriile de selecție, puteți accesa pagina web a programului, https://americancouncils.ro/programe/flex/selectie/

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE