Investiție importantă pentru comunitatea din Tăureni Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 237 Vizualizări

Investiție importantă pentru comunitatea din Tăureni

Aleșii locali ai comunei Tăureni au aprobat, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru care a avut loc în data de 10 octombrie 2022, actualizarea devizului general al proiectului ”Înființarea unui Centru Comunitar Integrat în comuna Tăureni, județul Mureș.” Investiția a fost aprobată prin Hotărârile Consiliului Local nr. 44 din 9 septembrie 2022, 15 din 30 martie 2022 și 12 din 29 ianuarie 2021 acte normative care prevăd finanțarea acesteia în cadrul POR 2014-2020, cod SMIS 142987.

”Se aprobă valoarea totală a proeictului ”Înființarea unui Centru Comunitar Integrat în Comuna Tăureni, județul Mureș”, în cuantum de 1.088.677,14 lei, inclusiv TVA, din care valoarea totală eligibilă 478.246,41 lei, valoare totală neeligibilă de 414.554,63 lei și valoare actualizată conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 64/2022, 195.876,1 lei”, se menționează în textul Hotărârii Consiliului Local al comunei Tăureni.

Detalii despre investiție

Potrivit Proiectului tehnic de execuție, document întocmit în luna august 2021 de către SC Neproserv SRL Luduș, clădirea asupra căreia se preconizează realizarea intervenției în vederea realizării investiției propuse se află în intravilanul comunei Tăureni, nr. 266/A, pe un teren în suprafață de 1.200 de metri pătrați, proprietatea publică a comunei, având categoria de folosință ”curți – construcții”.

”Clădirea studiată are formă dreptunghiulară cu dimensiunile maxime în plan de aproximativ 29,1 metri x 8,1 metri, rezultând o suprafață construită de 240 de metri pătrați”, se precizează în document.

În prezent, imobilul este alimentat cu energie electrică din rețeaua publică a operatorului de distribuție SDEE Electrica Distribuție Transilvania Sud SA – SDE Târgu Mureș și este conectat atât la rețeaua publică de apă și canalziare, cât și la cea de gaze naturale.

În același Proiect tehnic de execuție se mai menționează că scopul principal al investiției este îmbunătățirea stării de sănătate a populației prin asigurarea echitabilă a accesului la servicii de sănătate a tuturor persoanelor din fiecare comunitate, indiferent de statutul socio-economic, nivelul educației, amplasarea acesteia în mediul rural sau urban, sau de distanța față de furnizorul de servicii medicale.

Comuna Tăureni are în componență satele Fânațe, Moara de Jos și Tăureni, este situată în extremitatea sud-vestică a județului Mureș și aparține, din punct de vedere geografic, Câmpiei Sărmașului, fiind caracterizată printr-un relief fără diferențe de cotă prea mari între culmile domoale ale dealurilor și văile rețelei hidrografice din regiune.

La Recensământul din 2011, comuna Tăureni avea o populație de 989 de locuitori, dintre care români (82,2%), romi (14,1%) și maghiari (1,3%). Localitatea este administrată de Ovidiu-Petru Oltean (PSD), primar aflat în funcție din anul 2000.

Obiectivele propuse a fi realizate prin înființarea Centrului Comunitar Integrat în comuna Tăureni:

– Identificarea activă, în colaborare cu serviciul public de asistență socială, a problemelor medico-sociale ale comunității și, în special, ale persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile;

– Facilitarea accesului populației, în special al persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile, la servicii de sănătate și sociale;

– Promovarea unor atitudini și comportamente favorabile unui stil de viață sănătos, inclusiv prin acțiuni de educație pentru sănătate în comunitate;

– Participarea la implementarea de programe, proiecte, acțiuni și intervenții de sănătate publică adaptate nevoilor comunității, în special persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile;

– Furnizarea de servicii de sănătate în limita competențelor profesionale legale ale personalului cu atribuții în domeniu.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE