Ecografia în învățământul medical – o nouă paradigmă Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 114 Vizualizări

Ecografia în învățământul medical – o nouă paradigmă

Aula Facultății de Farmacie din cadrul UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș a găzduit marți, 6 decembrie, cursul și sesiunea hands-on cu tema ”Ecografia în învățământul medical – o nouă paradigmă.”

Evenimentul s-a desfășurat cu ocazia Zilelor UMFST și s-a adresat studenților și rezidenților, precum și cadrelor didactice interesate în dobândirea abilităților de mânuire a ecografelor portabile Vscan air destinate screening-ului ecografic la patul pacientului.

”Introducerea disciplinei obligatorii de Ecografie generală în curricula studenților de la Medicină a fost dublată de achiziția și punerea la dispoziția acestora, pentru stagiile clinice, începând cu semestrul următor, a unui număr de 64 ecografe portabile de tip VSCAN Air, care au o tehnologie inovatoare constând într-un traductor dublu integrat (apertură convexă la un capăt și liniară la celălalt capăt) conectat wireless la dispozitivele inteligente de tip Android sau iOS. La cele patru metode clasice de examinare clinică a unui bolnav: inspecția, palparea, percuția și auscultația, se pare că va trebui curând să adăugăm o a 5-a metodă: insonația (interogarea unui țesut cu ultrasunete). Educația medicală este în schimbare iar tehnologia modernă ajută și uneori chiar impune această schimbare. Experiența în diagnosticul ecografic a multor cadre didactice universitare dau garanția succesului acestui proiect”, a precizat prof. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE