Vești bune pentru viitorul Centru de Arși din Târgu Mureș. Proiectul tehnic finalizat. Urmează licitația Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 420 Vizualizări

Vești bune pentru viitorul Centru de Arși din Târgu Mureș. Proiectul tehnic finalizat. Urmează licitația

Deputatul PSD Florin Buicu, vicepresedinte  în cadrul Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților vine cu o veste cât se poate de bună pentru sistemul spitalicesc public de sănătate din Mureș, respectiv finalizarea proiectul tehnic si detaliile de execuție (PTh+DDE) pentru noua cladire complexă a Spitalului Clinic Județean de Urgenta din Târgu Mures, ce va include centrul de arsi, blocul operator, ATI si conexiune cu clădirea existenta a spitalului.

”A fost finalizată traducerea părții scrise a proiectului si este în pregatire initierea procedurii de achizitie pentru contractarea lucrarilor civile de constructie pentru edificarea cladirii complexe. Licitația va fi internațională, organizata de Unitatea de Management Programe a Bancii Mondiale din cadrul Ministerului Sănătății. Managementul Spitalului Clinic Județean de Urgenta din Târgu Mures trebuie sa emită doar certificatul de acceptare al proiectului efectuat, in urma unei Licitatii internaționale de o companie italiana, procedura derulata tot de Unitatea de Management Programe a Bancii Mondiale din cadrul Ministerului Sănătății. Este practic ultimul pas înaintea derulării licitației propriu-zise pentru execuție. Felicitări Unitatii de Management a Proiectelor și consultanților care au făcut posibili acești pași. Aceleași felicitări și mulțumiri vreau sa le adresez și ministrului sănătății, Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila care s-a implicat personal in urgentarea procedurilor.Sper ca managementul spitalului sa binevoiasca sa emită acest certificat pentru a nu prelungi inutil termenele”, a precizat deputatul Florin Buicu.

Potrivit acestuia, în cadrul acestui proiect a cărui valoare se ridica la aproximativ 60 milioane de euro, va fi construită o clădire nouă – Centru de mari arși – legată de spital printr-o pasarelă, clădire care va avea subsol, parter, patru etaje plus etaj tehnic.

„Proiectul include: centrul cu  paturi pentru mari arși, blocul operator cu 25 de săli de operație, secția clinică Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) cu 44 de paturi, spații conexe, precum stație de sterilizare, unitate de transfuzii sanguine, centru de formare, spații tehnice, spații administrative și logistice, relocare heliport.Realizarea pasarelei ce va lega clădirea noua de actuala clădire pentru conectarea principalelor departamente din spital (UPU, bloc operator, ATI) va permite ca unitatea spitalicească să se încadreze în categoria de Spital Regional de nivel IA”, a subliniat Florin Buicu.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE