Luduș: Dialoguri ale primarului Cristian Moldovan cu cetățenii Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 264 Vizualizări

Luduș: Dialoguri ale primarului Cristian Moldovan cu cetățenii

După o perioadă în care situația sanitară cauzată de Pandemie, dar și alte multe priorități au întrerupt întâlnirile organizate de reprezentanții administrației publice locale cu cetățenii orașului, începutul lunii mai a constituit reluarea acestui mijloc democratic de cunoaștere a realităților locale. Este evident că oamenii se confruntă cu diferite situații atipice, mai mici sau mai mari, reale și exacte, dar uneori văzute printr-o prismă deformată de frustrări sau adversități de orice fel și care nu ajung acolo unde să fie analizate pot să primească o rezolvare în spiritul și litera legii.

În ziua de 2 mai, echipa primarului Cristian Moldovan în care au fost prezenți viceprimarul Kis Istvan, administratorul public al orașului Marius Dudilă, șeful Poliției Locale, Nicolae Cotta, șeful Salubrității, Florin Hambețiu și consilierii Liviu Botezan și Sebastian Căpușan s-au întâlnit cu cetățenii care domiciliază pe strada Vânătorilor, Plopilor, Crângului, Mureșului, G. Barițiu, Lămâiței, Cinema, Amurgului și Piața Unirii.

A fost o prezență redusă a locuitorilor, au fost puține și problemele ridicate. Florin Hambețiu a dat explicațiile necesare în legătură cu ridicarea deșeurilor, s-au făcut aprecieri laudative la adresa administrației locale, a primarului.

Întâlnire pe strada Turzii

În partea a doua a întâlnirii la care au participat în număr mare locuitori ai străzilor Cioarga și Turzii, altele au fost subiectele discuției. Zona este mai apropiată de rural decât de urban și în consecință oamenii abordează altfel problemele, chiar dacă nu sunt conștienți că dacă se discută despre fecalele și gunoaiele care apar în stradă nu este o dovadă de civilizație și în această situație, Primăria nu poate fi prezentă oricând și oriunde. Da, se vorbește despre asfaltare și canalizare menajeră, despre crearea de condiții, acolo pe „deal” la fel ca în „vale”, dar până atunci fiecare dintre noi este dator să își revizuiască normele civilizate de comportament, dacă dețin așa ceva.

Concret, oamenii au solicitat desfundarea unui podeț și decolmatarea șanțurilor; acordarea unor saci de plastic și pubele pentru colectarea deșeurilor; rezolvarea problemei câinilor comunitari care au devenit periculoși; asflatare și canalizare. Cei în drept au dat lămuririle necesare, au prezentat realitatea, dar toate rezolvările cazurilor depind de fondurile bănești existente. Iluminatul stradal modern, cu leduri a ajuns în „deal” se va rezolva și problema canalizării pentru care se va amenaja un bazin mare pentru vidanjare; se analizează prelungirea traseului pentru un autobuz școlar și astfel, la următoarea întâlnire lista doleanțelor exprimate de oameni va fi mai scurtă.

Despre inițiativa de a purta un dialog cu cetățenii, acolo, la fața locului, Cristian Moldovan ne-a declarat: „Mă bucur să constat că vizitele mele în teritoriu au avut efect, așa cum mă bucur să primesc în continuare idei și sugestii de la cei cu care mă întâlnesc. Aceste întâlniri și dialoguri cu cetățenii vor continua și în perioada următoare. Să fim convinși că doar împreună vom reuși să găsim soluții pentru binele tuturor!”.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE