DGASPC şi „reţeta” lipsă pentru „prăjiturică” Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 31 Vizualizări

DGASPC şi „reţeta” lipsă pentru „prăjiturică”

alex_poza_noua_fe46dd.jpgAm mai scris, şi nu o dată, despre modul în care instituţiile care beneficiază de fonduri publice ar trebui să prezinte, pe site-urile proprii, măcar nişte amărâte de rapoarte anuale privind modul în care au fost utilizaţi banii contribuabililor. Aşa, măcar de ochii opiniei publice.
Procedura e simplă: la început de an directorii instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean Mureş întocmesc un proiect de buget, cu venituri şi cheltuieli, care ulterior e aprobat (sau nu) în plen de consilierii judeţeni. Aşa a fost şi în acest an. Dealtfel, după adoptarea bugetului judeţean cotidianul „Zi de zi” a prezentat mai multe articole de analiză, în cadrul cărora majoritatea directorilor s-au declarat mulţumiţi de valoarea bugetului pe care îl vor gestiona în 2012.
Am „scanat” ieri, preţ de câteva minute, site-ul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mureş, dgaspcmures.ro, care în fiecare an ia „felia” cea mai mare din „prăjiturica” numită buget judeţean. M-am îngrozit de ce am văzut (de fapt, de ce n-am văzut!) pe acolo. Ultimul raport de activitate al instituţiei prezentat în format PDF datează din anul 2009! Canci raport pe 2010 sau 2011! Ceea ce e inadmisibil, pentru că în mod logic, cine solicită „prăjiturică” ar trebui să prezinte şi o „reţetă”. Adică raport de activitate pe anul precedent!
De asemenea, singura strategie a DGASPC Mureş publicată pe site se referă la perioada 2008-2011, în timp ce noi suntem în anul 2012! Să înţelegem că instituţia funcţionează fără niciun fel de strategie?!
Cu tot respectul, dar eu asta am dedus…

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE