Prefectul Grosu: “Echipajele de intervenţie sunt la datorie!” Administratie
  • admin
  • 0 comentarii
  • 67 Vizualizări

Prefectul Grosu: “Echipajele de intervenţie sunt la datorie!”

Comandamentul de iarnă al judeţului Mureş a luat deja toate măsurile care s-au impus la acest moment. “Până în acest moment în judeţul Mureş nu sunt probleme deosebite. Circulaţia pe toate drumurile naţionale de pe raza judeţului este una normală pentru condiţii de iarnă, de asemenea şi pe raza municipiului Târgu-Mureş. Toţi factorii responsabili îşi cunosc perfect atribuţiile şi acţionează în consecinţă. Desigur trebuie ţinut cont şi de faptul că zăpada continuă să cadă, astfel îndemnăm toţi participanţii la trafic să circule cu prudenţă”, a declarat duminică, 26 ianuarie, pentru cotidianul “Zi de Zi”, prefectul Corneliu Grosu. “Toate utilajele de deszăpezire sunt în acţiune. Judeţul Mureş a fost chiar în situaţia de a putea deplasa echipaje de intervenţie în alte judeţe cu care se confruntă cu probleme deosebite”, a completat prefectul.

Prefectul ne-a dat asigurări că sistemele de colaborare şi comunicare sunt funcţionale pentru a scurta timpii de intervenţie în zonele unde pot apărea probleme, iar bazele de intervenţie sunt pe poziţii.

Pe raza judeţului şcolile vor funcţiona normal

De asemenea, prefectul consideră că nu avem de ce să ne facem griji. “Noi credem că de această dată am câştigat înfruntarea cu natura. În condiţiile în care nu va urma un polei, lucru puţin probabil conform prognozelor meteo, nu vom avea niciun fel de probleme pe raza judeţului. Ba mai mult, consider că această zăpadă va avea doar un rol benefic pentru agricultură”, a adăugat Grosu.

Şcolile, care în multe judeţe ale ţării vor fi închise, în judeţul Mureş vor funcţiona normal. “Atrag totuşi atenţia cetăţenilor să se informeze dacă intenţionează să pornească la drumuri mai lungi, şi mai ales dacă doresc să părăsească teritoriul judeţului Mureş, ca să nu nimerească în zone cu probleme. Trebuie să spun că sunt şi zone în care circulaţia este voit oprită, tocmai pentru a se evita situaţii neplăcute”, a completat prefectul Grosu.

Prefectul Corneliu Grosu adresează mureşenilor şi rugămintea de a curăţa zăpada de pe trotuare în continuare, şi de a fi atenţi şi la zăpada care poate cădea de pe acoperişuri, deoarece temperatura este propice căderii acesteia. “Îi rog de asemenea pe cetăţeni pentru propriul interes să fie atenţi unde îşi parchează maşinile tot pentru a evita distrugerile cauzate de posibilele căderi masive de zăpadă”, a încheiat prefectul.

Edith VEREŞ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE