Oază de relaxare în pregătire în Piaţa Teatrului Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 478 Vizualizări

Oază de relaxare în pregătire în Piaţa Teatrului

Consilierii locali ai municipiului Târgu-Mureş vor analiza joi, 27 februarie, într-o şedinţă ordinară de lucru, oportunitatea alocării sumei de 186.000 lei din bugetul local pentru efectuarea unor lucrări în Piaţa Teatrului.

Locaţii aprobate în martie 2012

Potrivit ing. Lucian Racz, director executiv al Direcţiei Tehnice şi Administraţia Domeniului Public din cadrul Primăriei Târgu-Mureş, investiţia este necesară având în vedere aprobarea dată în urmă cu doi ani de Consiliul Local pentru desfăşurarea unor activităţi de alimentaţie publică în două locaţii din Piaţa Teatrului. „Având în vedere că prin Hotărârea Consiliului Local nr. 57 din 29 martie 2012, s-au aprobat două locaţii în Piaţa Teatrului, în vederea edificării unor construcţii şi desfăşurarea unor activităţi de alimentaţie publică şi că prin Hotărârea Consiliului Local nr. 41 din 30 august 2012 s-a aprobat documentaţia necesară organizării licitaţiei publice deschise pentru concesionarea terenului aferent, procedură care a fost repetată de trei ori, de fiecare dată neprezentându-se nicio ofertă, propunem executarea unor lucrări prin grija municipalităţii, şi anume executarea a câte trei pereţi din materiale de construcţie uşoare între stâlpii din pasaj pe cele două amplasamente aprobate, în vederea delimitării spaţiilor de unde se va face deservirea publicului pe cele două terase, executarea branşamentelor la utilităţi – apă, canalizare, electricitate – pentru cele două amplasamente, amenajarea zonei din locaţia 2 – platformă pentru terasă, zone verzi – în vederea asigurării unor condiţii de funcţionare a viitoarei activităţi de alimentaţie publică”, a precizat ing. Lucian Racz.

Bugetul propus: 186.000 lei

Propunerea directorului executiv al Direcţiei Tehnice şi Administraţia Domeniului Public din cadrul Primăriei Târgu-Mureş este ca suma de 186.000 lei să fie suportată din bugetul local, secţiunea „Cheltuieli de reparaţii”, care are alocată pentru anul 2014 suma de 3,1 milioane lei.

Astfel, cei 186.000 lei vor fi folosiţi pentru executarea a câte trei pereţi din materiale de construcţie uşoare între stâlpii din pasaj pe cele două amplasamente aprobate, în vederea delimitării spaţiilor de unde se va face deservirea publicului pe cele două terase, dar şi pentru executarea branşamentelor la apă, canalizare, electricitate pentru cele două amplasamente şi amenajarea unei platforme pentru terasă şi zone verzi în vederea asigurării unor condiţii de funcţionare a viitoarei activităţi de alimentaţie publică. „Aceste lucrări în valoare de 186.000 lei, compusă din 20.000 lei pentru pereţi zidărie, 20.000 lei pentru două branşamente electrice, 15.000 lei pentru două branşamente apă şi respectiv canalizare, 131.000 lei pentru amenajare platformă vor fi suportare din bugetul local”, a arătat ing. Lucian Racz. „Restul lucrărilor de amenajare a celor două spaţii de alimentaţie publică, compartimentări interioare, finisaje, instalaţii interioare, vor fi executate prin grija viitorului concesionar în baza unei licitaţii şi a unui proiect în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, a adăugat ing. Lucian Racz.

Două zone amenajate

Cele două locaţii din Piaţa Teatrului care sunt propuse în vederea amenajării pentru desfăşurarea unor activităţi de alimentaţie publică au fost stabilite prin Hotărârea Consiliului Local Târgu-Mureş nr. 57 din 29 martie 2012, astfel: zona 1 – delimitată de Teatrul Naţional, Hotelul Continental şi parcajul subteran care va avea o funcţiune mixtă, pentru manifestări cultural-artistice respectiv alimentaţie publică în perioada când nu se desfăşoară activităţi în amfiteatru şi zona 2- delimitată de parcajul subteran şi fosta cofetărie cu funcţiunea de alimentaţie publică.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE