Ajutor pentru familiile din Apold care au rămas pe drumuri în urma inundațiilor din vară Administratie
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 230 Vizualizări

Ajutor pentru familiile din Apold care au rămas pe drumuri în urma inundațiilor din vară

12622232_782624738536579_6884475300283708235_oȘase familii din comuna Apold care au rămas, anul trecut, fără agoniseala de o viață, în urma ploilor abundente ce au produs alunecări de teren, au primit ajutor de urgență în bani, sume cuprinse între 20.000 și 35.000 lei fiecare, pentru construirea unei locuințe noi sau pentru achiziționarea altei locuințe. Anunțul a fost făcut miercuri, 27 ianuarie, de către prefectul județului Mureș, Lucian Goga, în cadrul Ședinței Colegiului Prefectural Mureș.

Vara trecută, șase case din comuna Apold, judeţul Mureş, au fost distruse în urma unor alunecări de teren pe fondul ploilor abundente, iar 23 de persoane, între care cinci copii, au fost evacuate şi s-au mutat la rude sau în sala de sport din comună. Ajutoarele au fost acordate cu sprijinul Agenţiei Judeţeane pentru plăţi şi Inspecţie Socială Mureş în coolaborare cu Primăria comunei Apold. „De menţionat că, în anul 2015 s-au înregistrat situaţii de urgenţă ca urmare a ploilor torenţiale, scurgerilor de pe versanţi şi a revărsărilor de ape, în următoarele unităţi administrativ teritoriale: Corunca, Band, Miercurea Nirajului, Suplac, Mica, Apold și Sighişoara. Problema cea mai gravă a fost în comuna Apold unde, în urma ploilor abundente s-au produs alunecări de teren care au distrus complet un grup de case, rămânând fără adăpost 6 familii. Aceste familii au primit ajutor de urgență în bani, cuprinse între 20.000 și 35.000 lei fiecare, pentru construirea unei locuințe noi sau achiziționarea altei locuințe. Aceste ajutoare au fost acordate cu sprijinul Agenţiei Judeţeane pentru plăţi şi Inspecţie Socială Mureş în coolaborare cu Primăria comunei Apold”, a afirmat prefectul județului Mureș.

Cum s-au gestionat, în 2015, situațiile de urgență
În ceea ce priveşte gestionarea situațiilor de urgență, anul trecut, au fost organizate 16 şedinţe ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, din care 13 au fost extraordinare, în cadrul cărora au adoptate 11 hotărâri şi au fost stabilite măsuri pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă, între care: verificarea stocurilor de materiale antiderapante şi a utilajelor de intervenţie pentru deszăpezirea drumurilor naţionale, judeţene şi comunale din judeţ; centralizarea spaţiilor în care funcţionează cluburi, baruri, discoteci, restaurante, cafenele, spaţii de distracţie; monitorizarea contractelor de deszăpezire încheiate la nivelul judeţului Mureş pentru drumurile naţionale, judeţene şi comunale, şi altele.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE