VIDEO: „Cartea vinurilor româneşti”, lansare de top la „Privo” Cultură
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 445 Vizualizări

VIDEO: „Cartea vinurilor româneşti”, lansare de top la „Privo”

1
Una din cele mai apreciate lucrări despre vinuri scrisă vreodată în România, intitulată „Cartea vinurilor româneşti/ The Wine Book of Romania”, a fost lansată joi, 23 iunie, în eleganta locaţie asigurată de Hotel „Privo” din Târgu-Mureş. Ghidul a fost elaborat după o intensă perioadă de cercetare de către Marinela V. Ardelean, a avut prima lansare în data de 13 aprilie 2016, la Bucureşti, şi reprezintă un instrument complex de cunoaştere şi clasificare a vinurilor de top din România şi Republica Moldova, atât pentru publicul larg, cât şi pentru specialişti şi importatori.

Peste 3.000 de vinuri, degustate

Specialist în branding şi business development în industria enogastronomică, degustător profesionist în concursuri internaţionale de vinuri şi profesor la Italian Chef Academy din Roma (Italia), Marinela V. Ardelean este autoarea celui mai premiat volum bilingv la nivel internaţional despre vinurile româneşti, intitulat „50 de vinuri româneşti întâlnesc 50 de preparate culinare italiene”. „Cartea vinurilor româneşti” este primul ghid care reuneşte cele mai bune vinuri din România şi din Republica Moldova. Un ghid bilingv, 214 vinuri clasificate cu 3, 4 şi 5 stele. Un instrument, un album, ceva preţios, nu doar pentru iubitorii de vinuri, dar şi pentru iubitorii acestei minunate ţări, a României. Sunt absolut convinsă că prin intermediul vinurilor româneşti putem contribui la imaginea României însăşi. Anul trecut, m-am deplasat la aproape toate cramele din România şi din Republica Moldova, am degustat aproximativ 3.000 de vinuri şi după ce am ales vreo 214 vinuri am zis că e ok. Am invitat opt colegi, degustători specialişti internaţionali în vinuri din diverse zone ale lumii, din Boston, Coreea, Franţa, Italia şi anul trecut cam pe această vreme eram tot aici, la Hotel „Privo”, sau la Valea Verde Resort, unde a avut loc jurizarea acestor vinuri”, a afirmat autoarea lucrării „Cartea vinurilor româneşti/ The Wine Book of Romania”.

3

Ediţia a doua, în pregătire

De asemenea, Marinela V. Ardelean a subliniat că „aceste vinuri trebuie neaparat conservate, păstrate şi inventariate la cele mai înalte standarde” şi a fost de părere că „atunci când vorbim despre vin, vorbim despre oameni”, nu înainte de a mulţumi pentru ospitalitate şi susţinere conducerii Hotelului „Privo” din Târgu-Mureş. „Această lucrare este un ghid anual, nu este doar o carte care ne încurajează şi ne oferă posibilitatea de a cunoaşte vinurile româneşti, ci este un instrument pe care aş dori să ne putem baza an de an şi să crească împreună cu noi şi cu pasiunea noastră pentru vinuri. Pentru vinuri de calitate. Aşadar, este un proiect amplu, un proiect care îşi doreşte să inspire şi prin formă a diplomaţiei”, a menţionat Marinela V. Ardelean.

Autoarea ghidului bilingv româno-englez „Cartea vinurilor româneşti/ The Wine Book of Romania” a anunţat că pregăteşte cea dea doua ediţie a cărţii, care va fi lansată la sfârşitul anului 2016 şi a subliniat valoarea extraordinară a vinurilor produse în România. Totodată, participanţii la lansare au fost informaţi că ghidul lansat la Târgu-Mureş va ajunge la institutele culturale, ambasadele României, precum şi la principalele târguri şi festivaluri internaţionale de profil. „Sunt convinsă că peste 20 de ani, atunci când se va vorbi despre excelenţă în Europa vinurilor, România va face parte dintr-un onorant top trei, alături de Franţa şi Italia”, a spus Marinela V. Ardelean.

2

Marius Danciu şi secretul degustărilor

Co-prezentatorul evenimentului de lansare a ghidului „Cartea vinurilor româneşti/ The Wine Book of România” la Târgu-Mureş a fost Marius Danciu, somelierul cramei Restaurantului „Privo”, care a apreciat atât talentul narativ al Marinelei V. Ardelean, cât şi calitatea soiurilor de vinuri incluse în lucrare. „Noi am fost un suport în acest proiect, ne-am ocupat mai mult de partea organizatorică, iar meritele, în mare măsură îi aparţin Marinelei”, a menţionat Marius Danciu. „Nu rămâneţi surprinşi atunci când vă place un vin care probabil nu are nicio clasificare foarte înaltă. Este foarte normal, e gustul dumneavoastră, atunci când bem vinul pentru prima dată şi nu avem oarecum papilele gustative formate, ne plac vinurile uşor de înţeles, ceea ce e perfect normal. Complexitatea aprecierii unui vin se dezvoltă odată cu experienţa”, a completat somelierul cramei Restaurantului „Privo”.

4

Seara dedicată vinurilor de top din România şi Republica Moldova a continuat cu întrebări şi răspunsuri despre vin, dar şi cu degustări recompensate cu premii constând în vinuri şi cărţi şi condimentate cu bucate alese, preparate în restaurantul Hotelului „Privo”, şi s-a încheiat cu o sesiune de autografe oferite cu amabilitate de Marinela V. Ardelean, care a promis că va reveni cu drag la Târgu-Mureş.

Partenerii care susţin „Cartea vinurilor româneşti/ The Wine Book of Romania” sunt: Selgros Cash & Carry România, Banca Transilvania, Aqua Carpatica, Hotel „Privo”, Valea Verde Resort şi Quartz Media.

5

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE