Studente din Târgu-Mureş, abuzate de un „guru al sexului”. Secta acestuia, destructurată de mascaţi Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 9077 Vizualizări

Studente din Târgu-Mureş, abuzate de un „guru al sexului”. Secta acestuia, destructurată de mascaţi

111Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Mureş, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au efectuat miercuri, 28 septembrie, mai multe percheziții pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializată în trafic de persoane și de minori.

Sex pentru „progres spiritual”

Potrivit unui comunicat remis de Biroul de presă al DIICOT, secta „Cercul” era condusă de un anume Eusebiu Apostolache, care s-au autoproclamat „maestru spiritual”, statut din care solicita servicii sexuale unor tinere, inclusiv unei minore, în schimbul promisiunii de a le ajuta pe acestea să „progreseze spiritual”. “Inculpatul Apostolache Eusebiu Sebastian, prin intermediul celorlalte membre ale „Cercului” – denumirea dată grupului de către membrii săi – a recrutat mai multe tinere, mai ales din rândul unor studente din cadrul unei universităţi de pe raza municipiului Târgu-Mureş şi profitând de vulnerabilitatea acestora, le-au prezentat „maestrului spritual” Apostolache, care ulterior le găzduia în locuinţa în care se afla la acel moment şi care era denumită „casă sfântă”, prin simpla sa prezenţă acolo. Totodată, membrii grupului profitau de autoritatea spirituală incontestabilă exercitată de către inculpatul Apostolache Sebastian în calitatea sa de „maestru spiritual” asupra tinerelor recrutate”, se precizează în comunicatul DIICOT.

Reprezentanţii Biroului de presă al DIICOT mai menţionează că secta “Cercul” era alcătuită din Eusebiu Sebastian Apostolache, Sinoai Ildiko, Papai Marta şi încă un suspect, iar activitatea de recrutare a victimelor era asigurată de cele două femei. “În acest context, inculpaţii au procedat atât la exploatarea sexuală a victimelor, cât şi la exploatarea acestora din punct de vedere material, victimele având obligaţia de a aduce toate câştigurile sau banii obţinuţi de la părinţii acestora în locuinţa unde erau ţinute închise, sub pretextul cheltuielilor comune cu mâncarea, deşi din declaraţiile persoanelor vătămate a rezultat faptul că acestea primeau mâncare doar o dată pe zi, macaroane cu brânză, iar noaptea, după ritualurile sexuale li se oferea doar cu pâine cu gem”, se menţionează în documentul citat.

Victimă minoră, transformată în racolator

Un alt detaliu şocant al anchetei se referă la o victimă, racolată în sectă de la vârsta de 11 ani şi transformată în timp în racolator. “Inculpata Birtalan Villo a fost victima minoră de care inculpatul Apostolache Sebastian a profitat raportat la discernământul său diminuat, de puţina experienţă de viaţă a acesteia – acesta fiind în „casa sfântă” de la vârsta de 11-12 ani – precum şi de labilitatea ei emoţional afectivă, reuşind să-i inoculeze acesteia ideea că prin întreţinerea de relaţii sexuale cu el, în calitatea sa de maestru spiritual, avea posibilitatea să progreseze spiritual, ajungând să fie perceput ca o divinitate, nu numai de către minoră, ci de către toate persoanele vătămate. Ulterior, inculpata Birtalan Villo, a dezvoltat o relaţie de dependenţă totală – mentală, afectivă, sexuală – şi coroborat cu lipsa mamei sale din ţară, şi-a dezvoltat această dependenţă de inculpat, ajungând ca din victimă minoră să devină racolator pentru alte tinere, ce urmau să fie prezentate apoi inculpatului”, se precizează în comunicatul DIICOT.

„Maestrul spiritual”, în arest

Faţă de cele cinci persoane s-a luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore. „La data de 29 septembrie, față de liderul grupării s-a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, față de două persoane s-a luat măsura arestului la domiciliu, iar alte două persoane sunt cercetate sub control judiciar”, a declarat inspector Andreea Pop, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE