Dor de Eminescu… la Sărmașu Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 678 Vizualizări

Dor de Eminescu… la Sărmașu

“Ziua Culturii Naţionale” a fost marcată în oraşul Sărmaşu printr-o manifestare cultural-artistică, intitulată “Dor de Eminescu…”, organizată de Catedra de Limba şi literatura română a Liceului Teoretic “Samuil Micu”, în colaborare cu preot Daniel Camară – coordonator al Corurilor Belcanto şi Amadeus – şi doamnele profesor învăţământ primar Cecilia Suciu, Diana Mircea şi Rodica Cătărig. Evenimentul a avut loc vineri, 13 ianuarie.

 

ing. Ioan Mocean- primarul oraşului Sărmaşu şi prof. Andrea Onişor

Iubitorii de poezie au sărbătorit 167 de ani de la naşterea poetului naţional, Mihai Eminescu, printr-un program desfăşurat la Casa de Cultură a oraşului Sărmaşu.
Invitaţi de onoare au fost domnul inginer Ioan Mocean, primar al oraşului, şi doamna profesor Rozalia Brândaş – figură reprezentativă a liceului.
Prin discursul său, domnul primar a transmis un sincer “La mulţi ani” celor prezenţi, a felicitat noua conducere a liceului şi a adus un omagiu poetului nepereche Mihai Eminescu, citându-l pe poetul Valentin Marica.
De asemenea, doamna profesor Rozalia Brândaş a fost alături de elevii pe care îi poartă în suflet aduncând cuvinte de laudă, atât cadrelor didactice cât şi elevilor implicaţi în această activitate.
Cuvântul de deschidere a acestui program l-a avut domnişoara profesor Andrea Onişor, care subliniază importanţa creaţiei eminesciene în literatura română şi în viaţa poporului român, după care a urmat un medalion literar – muzical, conceput ca o incursiune literară şi artistică în universul operei Luceafărului poeziei româneşti, Mihai Eminescu.

Rad Lavinia- elevă

Acesta a cuprins recitarea poeziilor eminesciene de către elevii ciclurilor primar, gimnazial şi liceal şi momemente muzicale interpretate de corurile Belcanto şi Amadeus, avându-l ca invitat pe Andrei Oprea, fost component al corului Belcanto, student al Facultăţii de Medicină.

 

preot Camară Daniel
Catedra de Limba română, formată din profesoarele Andrea Onişor, Fekete Daria, Florina Bondrea, Hilda Oroian, Fekete Aletta, Corina Brândaş, Ana Şoiom, Adriana Costea şi Alina Anca, mulţumeşte domnului primar pentru că a răspuns invitaţiei, menţionând faptul că domnia sa este întotdeauna alături de cadrele didactice şi elevii liceului încurajând învăţământul sărmăşean. Totodată, mulţumeşte conducerii liceului, care a fost reprezentată de către doamna director-adjunct Bartha Erzsebet, colegilor, părinţilor şi, nu în ultimul rând, elevilor, pentru participarea la celebrarea unor clipe de înălţare spirituală.
prof. Andrea Onişor și prof. Daria Fekete

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE