Primul secretar de stat. Alexandru Petru Frătean, la Economie Administratie
  • redactia
  • 6 comentarii
  • 2328 Vizualizări

Primul secretar de stat. Alexandru Petru Frătean, la Economie

Social-democratul Alexandru Petru Frătean este, începând de astăzi, secretar de stat în Ministerul Economiei, responsabil de industria de apărare. Ordinul de numire a fost publicat în Monitorul Oficial.

 

Contactat de Zi de Zi în urmă cu câteva ore, acesta nu a infirmat nominalizarea și numirea, subliniind că: “decizia va deveni oficială prin publicarea în Monitorul Oficial. Din cunoștințele mele, domnul prim-ministru a semnat ordinul de numire”.
Între timp a apărut și ordinul de eliberare din funcție a foștilor secretari de stat și ordinul de numire al mureșeanului.
Pe Alexandru Petru Frătean îl așteaptă o perioadă de muncă serioasă, după cum a și recunoscut, deoarece Programul de Guvernare cuprinde un capitol dedicat politicii de apărare și securitate națională. “În scopul realizării graduale a capabilităţilor asumate, politica de apărare trebuie să conducă la asigurarea condiţiilor pentru implementarea Programului privind transformarea, dezvoltarea şi înzestrarea Armatei României până în anul 2026. Din perspectiva resurselor financiare alocate apărării, începând cu anul 2017, vom susține asigurarea nivelului de 2% din PIB. Finalizarea strategiei de achiziţii 2017 – 2020 privind dotarea Armatei Române în primul semestru al anului 2017”, si-a asumat Guvernul condus de Sorin Grindeanu.
Mai mult, una dintre măsuri vizează Revitalizarea industriei naționale de apărare, care presupune: revitalizarea structurilor de cercetare dezvoltare astfel încât acestea să redevină la orizontul anului 2020 motorul dezvoltării industriei naționale de apărare, refacerea și consolidarea legăturilor instituționale între entitățile de cercetare, cele de industrializare și beneficiar(Armata României), întărirea dialogului instituțional între industria națională de apărare cu capital de stat și/sau privată și beneficiarii din toate structurile de forță ale statului român, susținerea investițiilor în infrastructura industriei naționale de apărare, pentru atingerea standardelor și calității necesare, stimularea producției industriei naționale de apărare, în raport cu necesitățile și 130 cerințele Armatei, la standard NATO, stabilirea pragului critic de armamente și sisteme de arme ce trebuie asigurate la nivel național de către industria naționala de apărare, redimensionarea, în funcție de evoluțiile concrete și continuarea procesului de completare a stocurilor/rezervelor operative și strategice necesare Armatei României, folosirea mecanismelor de offset având la bază dialogul instituționalizat între structurile achizitoare și industria națională de apărare cu capital de stat și/sau privată astfel încât, pe de o parte să se evite creșterea artificială a prețurilor de achiziție, și pe de altă parte, să se maximizeze efectele scontate în beneficiul industriei naționale de apărare de stat și/sau privat.
Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Buna ziua, dl Alexandru Petru Fratean am o simpla intrebare: Cum va puteti lasa mintit de domnii Sorin Gaman si Cotot Iosif pentru faptul ca mi-au emis un raspuns referitor la petitia adresata de mine ministerului pe care il conduceti???Am inteles, s-a constituit o comisie pluridisciplinara din care face parte si dl Cotot Iosif si de 6 luni de cand tot conversez cu personal din ministerul economiei nu a fost in stare sa emita un raport si sa mi-l aduca la cunostiinta.Azi si ieri am purtat discutii dar tot mi se promite ca mi se va raspunde dar nu mi sa raspuns iar pe dvs va minte domnul Gaman Sorin ca mi-a raspuns.Va rog o verificare a acestui aspect si poate voi primi si eu raportul intr-un final.Va multumesc. Cu respect DUMITRESCU IULIAN

  • Tudor, Georgică… Același condei, aceleași idei. Puține, dar fixe. Mai răsfirați, băieți, mai răsfirați! 😀

    • Nasta..napasta…. ce mult va doare adevarul.
      Macar daca ati fi luat apararea unui roman, care sa tina la industria asta…dar luati apararea unui individ caruia i-a fost frica sa-si faca ordine in ograda acolo la Targu Mures si a lasat arborat steagul secuiesc la consiliu judetean…
      Oameni de paie…..

  • Domnule Nasta,…napasta
    Esti avocatul lui Fratean, daca tot ii scoti in evidenta medaliile..stergei-le de praf si lustruieste-le si lasa ca industria de aparare nu are nevoie de politruci ca Fratean ajuns peste noapte senator …..

    stim ce a facut pentru industria de aparare

    restructurare a insemnat doar datul miilor de oameni afara. Asta a facut Fratean. Ar trebuii sa primeasca si un OSCAR pt asta ..adica pt cum a distrus industria de aparare.

  • Nu a facut nimic bun in perioada 2002-2004 cat a fost director in industria de aparare si nu va face niici acum. Atunci a disponibilizat mii de oameni, atat a facut.
    Acum nu mai are nici macar a sta sa faca, pentru ca miile de oameni care lucrau in industria de aparare au fost dati afara.
    Armata romana nu mai are generali, colonei sa conduca industria de aparare??/ Ca civilii se vede ce rezultate au 000000000.
    fratean e specialist in toate si nimic ca de-asta a plimbat ursu peste tot: SENAT, MINISTERUL MUNCII, MINISTERUL INDUSTRIILOR, etc

    • Domnule Georgica, de Fratean asta n-am auzit decat ca este inginer constructor de avioane si ca a fost decorat de presedintele Emil Constantinescu cu ordinul Steaua Romaniei, rang de cavaler, pentru restructurarea (si nu omorarea) industriei de armament, dar pe dumneata te stiu bine. Ai luat Nobelul pentru fizica si Oscarul pentru drama, asa ca pun mare pret pe parerea dumitale.

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE